Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorpe vil ta et sabbatår

Satser mot Bejing-OL i 2008.

Thorpe er den svømmeren i Australia som har nådd lengst, men i neste års VM i Montreal kommer han trolig til å stå over i et forsøk på å vinne 400 meter fri i Beijing-OL i 2008. Det blir i så tilfelle tredje gang på rad han vil vinne den øvelsen i OL, og da blir han historisk.

Men ikke alle er like fornøyde med at han har planer om å ta et friår fra svømmingen, for mange husker 400 meter-løperen Cathy Freeman som ikke konkurrerte året etter at hun vant OL-gull på hjemmebane i Sydney i 2000.

Hun klarte aldri å komme tilbake igjen, og skeptikerne tror også at Ian Thorpe kan få problemer hvis han tar et friår nå.

- Han har planer om å ta fri fra de intense konkurransene han er med i nå. Det tror jeg er bra, hvis han bare passer på å holde treningen ved like. Hvis ikke, kan han nok få problemer, sier Rose.

- Dersom han velger å ta en pause, vil han komme tilbake med ny motivasjon. Jeg tok pauser annethvert år da jeg var aktiv, og det funket veldig bra for meg, selv om jeg innrømmer at det var litt enklere den gangen jeg holdt på, sier Murray Rose, som gir Ian Thorpe full støtte dersom han velger å gjennomføre planene om å ta et friår. (©NTB)

VIL LADE BATTERIENE: Ian Thorpe er stor på hjemmebane, og dette ble forsterket av to nye gull i Aten-OL i sommer. Nå vurderer han pause.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media