Thorpes 12. verdensrekord

Ian Thorpe satte ny verdensrekord med 7.41,59 på 800 meter fri under det australske svømmemesterskapet mandag. Det var australierens 12. verdensrekord.

18-åringen, tredobbelt gullvinner i Sydney-OL, forbedret den snart sju år gamle rekorden til landsmannen Kieren Perkins med utrolige 4,41 sekunder. Dessuten forbedret han sin egen pers (8.09,95) med nesten halvminuttet.

- Jeg foretrekker fortsatt de kortere distansene, og svømte derfor for å finne ut hvor jeg står, sa Thorpe som sikter mot å svømme sju VM-finaler til sommeren.

Ikke mindre imponerende var det at mandagens 800-meter var den første av virkelig betydning Thorpe har svømt. Tidligere har han holdt seg til kortere distanser, og bare et kvarter før 800-finalen var han i aksjon i semifinalen på 200 fri.

Også Grant Hackett svømte under Perkins gamle rekord, men med 7.44,57 måtte han nok en gang se seg slått av sin unge landsmann. OL-mesteren på 1500 meter fra Sydney-lekene ledet nesten hele løpet, men ble passert av Thorpe på de siste 150 meterne.

- Han er bare helt utrolig. Han er i mye bedre form enn meg nå, men jeg kommer sterkere tilbake til VM i sommer. Da skal jeg gi ham kamp, lovet Hackett, som hadde én bønn til «Thorpedo»:

- Hva du enn gjør, ikke begynn med 1500 meter også, sa langdistansespesialisten.

(NTB)