Thors nye hammer

Ringreven Kirsipuu skal slå vei for Hushovd

LARVIK (Dagbladet.no): I fjor var det Julian Dean som trakk opp Thor Hushovd i Tour de France-spurtene, og sikret nordmannen en god posisjon når det skulle spurtes om etappeseirer.

I år er ikke med Dean med, men erstatteren er ikke så dårlig han heller.

Ringreven Jaan Kirsipuu har 11 Tour de France-deltakers bak seg, og har syklet i både den grønne poengtrøya og den gule ledertrøya. Han har fire etappeseirer, den siste i fjor.

- Det er stort tap at Dean ikke er med, han hjalp meg mye i fjor. Samtidig har vi et godt lag. Usikkerheten er at vi ikke har kjørt så mye sammen, sier Hushovd.

- Jeg har heller ikke kjørt med Kirsipuu. Tour de France blir en test på hvor godt det fungerer, akkurat som det var med Dean i fjor.

Hushovds norske trener, Atle Kvålsvoll, har stor tro på samarbeidet med estlenderen.

- Vi så i fjor hvor viktig det er med en som trekker opp spurten for deg. Det blir Kirsipuu som tar det siste draget, og jeg tror det kan bli et bra samarbeid.

Sjøl om Crédit Agricole har sikret seg Kirsipuu, endres ikke Hushovds rolle i laget.

- Snakkes det mye om deg og din rolle på taktikkmøtene?

- Ja, nesten bare om meg, og litt om Moreau (Christophe, kaptein). Men han blir trolig ikke bedre enn blant de 6-12 beste i sammendraget, så det er min kamp om den grønne trøya som er den viktigste, sier Hushovd til Dagbladet.no.

Og han mener det er helt greit.

For i fjor var han bare en svak sisteetappe fra å ta poengtrøya. Han ble i stedet nummer to, bare slått av Robbie McEwen.

- Jeg vant en etappe og var veldig nære å vinne sammenlagt. Du kan ikke forlange noe fra laget før du har vist resultater, og det gjorde jeg i fjor. Derfor fortjener jeg støtte fra de andre nå, sier Hushovd.