- Thors ville flukt over fjellene

Dette husker leserne best fra Tour de France.

FJELLGEITEN: Thor viste uante krefter over fjellene, rykket fra hovedfeltet og tok 12 avgjørende poeng på de innlagte spurtene. Foto: AP Photo/Christophe Ena
FJELLGEITEN: Thor viste uante krefter over fjellene, rykket fra hovedfeltet og tok 12 avgjørende poeng på de innlagte spurtene. Foto: AP Photo/Christophe Ena Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Det var ikke bare til de franske landeveiene nordmenn strømmet til for å støtte Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen.

Også i Dagbladets Tourstudio har leserene engasjert for å diskutere og følge alle de 21. etappene.

Det leserne husker best fra årets Tour de France '09 er kanskje ikke overraskende Thor Hushovds maktdemonstrasjon i den 17. etappen.

Hushovd rykket fra hovedfeltet i fjellene, og tok 12 velfortjente poeng på de to innlagte spurtene i «kongeetappen». En maktdemonstrasjon som selv Mark Cavendish måtte bøye seg i støvet for.

- Thor syklet fantastisk, det var helt utrolig. Han ydmyket meg og fortjener den grønne trøyen fullt ut nå, sa Cavendish som før etappen raste mot Hushovd etter at han selv ble disket.

Enestående!Mark Cavendish satt dog Thor på plass flere ganger. Islo of Man-rytteren tok seks etappeseirer, og utklasset Thor og de andre sprinterne på oppløpet på Champs Élysées.

- Jeg sa at Thors brudd var det jeg husker best, men den spurten der glemmer jeg aldri! Aldri sett noen være så overlegne! Enestående!, skrev en leser etter den siste etappen av årets Tour de France.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer