Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Thors ville flukt over fjellene

Dette husker leserne best fra Tour de France.

FJELLGEITEN: Thor viste uante krefter over fjellene, rykket fra hovedfeltet og tok 12 avgjørende poeng på de innlagte spurtene. Foto: AP Photo/Christophe Ena
FJELLGEITEN: Thor viste uante krefter over fjellene, rykket fra hovedfeltet og tok 12 avgjørende poeng på de innlagte spurtene. Foto: AP Photo/Christophe Ena Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Det var ikke bare til de franske landeveiene nordmenn strømmet til for å støtte Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen.

Også i Dagbladets Tourstudio har leserene engasjert for å diskutere og følge alle de 21. etappene.

Det leserne husker best fra årets Tour de France '09 er kanskje ikke overraskende Thor Hushovds maktdemonstrasjon i den 17. etappen.

Hushovd rykket fra hovedfeltet i fjellene, og tok 12 velfortjente poeng på de to innlagte spurtene i «kongeetappen». En maktdemonstrasjon som selv Mark Cavendish måtte bøye seg i støvet for.

- Thor syklet fantastisk, det var helt utrolig. Han ydmyket meg og fortjener den grønne trøyen fullt ut nå, sa Cavendish som før etappen raste mot Hushovd etter at han selv ble disket.

Enestående!
Mark Cavendish satt dog Thor på plass flere ganger. Islo of Man-rytteren tok seks etappeseirer, og utklasset Thor og de andre sprinterne på oppløpet på Champs Élysées.

- Jeg sa at Thors brudd var det jeg husker best, men den spurten der glemmer jeg aldri! Aldri sett noen være så overlegne! Enestående!, skrev en leser etter den siste etappen av årets Tour de France.

Arvesens fall
Ikke alle husker de positive tingene. Kurt Asle Arvesen måtte reise hjem til Eresfjorden etter at han gikk i bakken og brakk kragebeinet i den 10. etappen.

- Han har brukket venstre kragebein. Og blir sannsynligvis sendt hjem til Norge for operasjon i morgen. Det er også trist for Saxobank. Han er enormt viktig for laget - og er umulig å erstatte, sa Saxo Banks pressetalsmann Brian Nygaard etter Arvesens fall.

Det var ikke bare Dagbladet.no's lesere som savnet Arvesen. Også Lance Armstrong uttrykte sin sympati med den sympatiske Eresfjordingen.

- «Dude, we miss you here », skrev Armstrong på Twitter.

For de fleste nordmenn huskes nok Thor Hushovds grønne trøye best, men noen leser husker også det som skjedde utenfor landeveien i Frankrike.

«Dette er årets høydepunkt: sitte i Veikanten og se på touren», skrev Martin Brandt i Dagbladets tourstudio.

MÅTTE BRYTE: Kurt Asle Arvesen falt stygt og brakk sitt venstre kragebein i den 10. etappen.
Foto: Per-Espen Løkenhagen / SCANPIX .
MÅTTE BRYTE: Kurt Asle Arvesen falt stygt og brakk sitt venstre kragebein i den 10. etappen. Foto: Per-Espen Løkenhagen / SCANPIX . Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!