Morten Thorsby møter Juventus i kveld

Thorsby før Ronaldo-møte: - Verdensklasse

I dag møter Morten Thorsby (23) og Sampdoria et stjernespekket Juventus. Nordmannen mener det blir hans tøffeste enkeltkamp i karrieren.

FÅTT TILLIT: Morten Thorsby har fått mye spilletid for Sampdoria de siste kampene. Foto: NTB Scanpix
FÅTT TILLIT: Morten Thorsby har fått mye spilletid for Sampdoria de siste kampene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
  • Sampdoria - Juventus kl. 18.55

Etter en tøff start med lite spilletid i Sampdoria, har Morten Thorsby (23) virkelig fått sving på profftilværelsen i Italia. Thorsby har startet de fire siste kampene for laget fra Genova. I kveld kommer den tøffeste testen så langt, når regjerende mester Juventus står på motsatt banehalvdel.

Thorsby sier han er veldig spent før møtet mot de regjerende mesterne. Han mener at kampen nesten ikke kunne blitt tøffere.

- Det er jo et av verdens beste lag. Vi er jo underdog før den kampen, men det betyr jo at vi har alt å vinne, forteller Thorsby til Dagbladet før den store kampen.

FORLATER UNITED: Romelu Lukaku er på vei til Serie A-klubben Inter - og ble mottatt som en helt på flyplassen. Vis mer

- Kul opplevelse

Det er et av verdens beste lag som møter Thorsby og Sampdoria i kveldens oppgjør. Juventus har dominert italiensk fotball over en lang periode, og har vunnet Serie A åtte år på rad. Thorsby er klar på at det er det beste laget han har møtt i karrieren.

- Du har jo lyst til å spille mot de beste. Det er nok det beste enkeltlaget jeg har møtt i karrieren. Det kommer til å bli en veldig kul opplevelse, forteller Thorsby.

I de siste kampene har Thorsby blitt brukt på en litt uvant høyreback-posisjon. Heming-gutten er kjent for å være en anvendelig spiller som kan bli brukt i nesten alle posisjoner på midtbanen. Han forteller til Dagbladet at det har vært litt uvant i den «nye» rollen, men mener at det har gått greit.

- Det har vært litt utfordrende. Jeg har spilt der litt tidligere da jeg var i Nederland. Så langt har jeg følt at det har gått bra, sier Thorsby.

De tre siste kampene har Thorsby blitt brukt som forsvarsspiller. Hvis han skulle starte Juventus-kampen i samme posisjon, kommer han til å måtte forsvare seg mot noen av verdens beste angripere.

Møter Ronaldo

I Juventus møter Sampdoria et av verdens beste lag fylt med stjerner. Laget fra Torino har spillere som Paulo Dybala, Gonzalo Higuaín, Gianluigi Buffon, Leonardo Bonucci og Giorgio Chiellini i stallen, for å nevne noen. Det er likevel én spiller som skiller seg ekstra ut på topp for Juventus.

Cristiano Ronaldo regnes som en av tidenes beste fotballspillere, og har blant annet fem gullballer og et drøss av titler å vise til. Etter overgangen til Juventus sommeren 2018, har han fortsatt det gode spillet. Så langt i år står han med ni mål på 13 kamper i Serie A. Portugiseren står med fem mål på de siste tre kampene.

Med andre ord er det en Ronaldo i storform som tar turen til Stadio Luigi Ferraris. Thorsby er klar på at de møter en klassespiller, og er spent før møte med Juventus nummer sju.

- Vi møter en fantastisk spiller. Han er jo en av tidenes beste spillere, påpeker Thorsby.

Thorsby sier likevel at det er stjernespillere i hver eneste posisjon, og at det ikke bare er Ronaldo de må se opp for.

- Du møter verdensklassespillere overalt. Det kommer til å bli tøft.

Fått tillit

Etter en tøff start i Italia med lite spilletid, har Thorsby virkelig fått tillit under lagets nye trener Claudio Ranieri. Heming-gutten har spilt samtlige 90 minutter de siste tre kampene. Thorsby sier det er veldig gledelig at han har spilt seg til en plass i laget den siste tiden.

- Jeg er utrolig happy med det. Jeg har vist at jeg holder nivået, så det er utrolig gøy å få spille, sier Thorsby.

Sist kamp møtte Sampdoria byrival Genova i et intenst derby. I den kampen skulle Thorsby og Sampdoria trekke det lengste strået, og vinne kampen 1-0 etter en sein scoring.

- Det var en veldig viktig kamp, så det var utrolig gøy å vinne den. Du la merke til hvor mye det betydde for supporterne. De var utenfor spillerhotellet og sang i en time før kampen, forteller Thorsby.

Før kampen i kveld ligger Sampdoria på en 16.-plass, to poeng over direkte nedrykk. Juventus på sin side kjemper som vanlig i toppen, hvor de ligger på en andreplass med likt antall poeng som Inter.

Da Dagbladet snakket med Thorsby dagen før kampen vil han ikke avsløre om han har fått noen indikasjoner på om han skal starte kampen.

- Nei, det tar vi på kampdag, forteller Thorsby.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer