Thorstein redder Brann-høsten

BERGEN (Dagbladet): Kvartfinale NM: Brann- Molde 4-0. Med et rykk i Ronaldo-klasse forsvant Thostein Helstad (21) forbi Molde-forsvaret og sikret Brann semifinaleplassen i cupen. Og ga Bergen by endelig noe å juble over. - Thorstein kan bli veldig god. Men jeg tør ikke sammenlikne ham med Tore Andre Flo, sier manager Kjell Tennfjord til Dagbladet.

Tennfjord var hoppende glad da det var klart at Molde ble påført sesongens første tap på norsk jord. For han har hele tida hatt troen på at Helstad og de andre rødkledde skulle våkne. I går gjorde de det med autoritet. - Jeg hadde vel fått på kjeften om jeg hadde tippet 4-0 før kampen, sier Tennfjord. - Men vi var bedre enn Molde og er på gang, sier Brann-manageren.

Men noen forklaring på hvorfor det tok klubben over en halv sesong på å få i gang maskinen, har han ikke.

Bortsett fra Thorstein Helstad.

Enormt rykk

- Thorstein har som resten av laget hatt en tung sesongstart. Men nå har han begynt å score mål, og mot Molde var han veldig god, skryter Tennfjord.

Og han tror at tomålsscorer Helstad kan nå langt dersom han fortsetter framgangen. For med gårsdagens to fulltreffere er spissen oppe i sju mål denne sesongen - hvorav seks er scoret i løpet av de siste fem ukene.

- Han har et enormt rykk. Og så har han evnen til å alltid komme seg til målsjanser. Han er også veldig anvendelig og har framtida foran seg, mener Tennfjord.

Jubelgutten selv skjønner hva sjefen sier.

- Det er opp til meg selv hvor god jeg blir. Målet er å bli stabilt god - som i dag, sier Helstad.

- Hvorfor så mye bedre i høst enn i vår?

- Jeg trente mye gjennom vinteren, og følte meg litt tung. Etter ferien har jeg fått tilbake overskuddet. Derfor lykkes jeg bedre, sier 21-åringen.

Tviler på Semb

Men hurtigtoget tror ikke på noen Semb-innkallelse med det første. Til tross for at han scorer mål på klubblaget.

- Jeg tviler på Semb. Jeg er uansett best som spiss i 4-4-2. Jeg kan spille flanke i 4-5-1, men da blir det færre involveringer foran mål, forteller Helstad.

Nå går han i alle fall en trivelig sesongavslutning i møte. Brann er i kanonform, har lagt bunnstriden i Tippeligaen bak seg og ser fram i mot Rosenborg i NM-semifinale i Bergen om to uker.

- Dette blir en Brann-høst. Rosenborg her på stadion er spennende, sier Helstad.

Og legger beskjedent til:

- Jeg vet ikke om jeg har lov å håpe på to nye mål i den kampen.

<B>CUPHELT:</B>Branns Thorstein Helstad scoret to mål og fikset semifinaleplass mot Rosenborg i cupen. Men han tør ikke å drømme om Ullevaal-finale ennå. - Rosenborg blir spennende. Så får vi se, sier 21-åringen.