Thorstvedt etter stortapet mot Kroatia: - Nyland kommer til å stå i mange år framover

Mener det ikke er et keeperproblem etter 1-5 mot Kroatia.

(Dagbladet): - Om vi har et keeperproblem? Det spørsmålet har jeg fått hvert eneste år de siste 15 årene. Jeg mener nei, sier den tidligere keeperkjempen Erik Thorstvedt til Dagbladet.

Han tror Ørjan Nyland kommer til å være førstemålvakt for Norge i mange år framover.

- Alle keepere opplever en eller annen gang en slik kamp som Nyland hadde mot Kroatia. Det dreier seg om marginer. Og en gang i blant slår de i mot en, som det gjorde lørdag, mener Thorstvedt.


Etter glansdagene til Erik Thorstvedt og Frode Grodås har keeperdiskusjonen ofte blitt et tema.

Thorstvedt mener det ikke er noen stor grunn til å ta den diskusjonen nå.

- Nyland er en god keeper. Selv om for eksempel det tredje målet til Kroatia så litt teit ut. Men kroaten får ei tå på ballen, som setter Nyland ut av spill. Men det er to midtstoppere som heller ikke gjør jobben sin, mener Thorstvedt.

Og han fortsetter:

- Vi har ingen keeper i verdensklasse. Men vi har en målvakt som på ingen måte er dårligere enn utespillerne, fastslår Erik Thorstvedt.

Svakt selvkritisk Molde-trener Tor Ole Skullerud var kritisk til sin egen keeper etter landskampen. Han sa i sin analyse på MAX etter kampen, at Nyland burde gjort en bedre jobb på tre av de fem målene.

Men Nyland var ikke enig i den kritikken og stiller seg bare kritisk til den femte og siste scoringen.

Der var ikke den norske målvakten spesielt fornøyd med returen han ga i forkant av scoringen

Ellers var Nyland bare villig til å dele skyld med medspillerne.

Paddeflate - Det er individuelt. Noen forklarer det slik, og noen keepere legger seg paddeflate, sier Thorstvedt.

Selv var han mest i den andre kategorien da han sto på landslaget i 97 kamper. Erik Thorstvedt tok som oftest på seg hele skylda, de gangene det ble mål med og diskusjonstema etterpå. Om målvakten burde ha reddet.

- Frode Grodås hadde en annen måte å forklare seg på. Han delte ofte skyld med medspillere, når han mente det var mest korrekt. Slik som Ørjan Nyland gjør ved enkelte av målene til Kroatia lørdag, sier Erik Thorstvedt.

Dagbladets kommentator Morten Pedersen er kritisk til Nylands kvaliteter i en kommentar etter Kroatia-kampen som Norge tapte 1-5.

HAR TRO. Erik Thorstvedt mener det er søkt å snakke om et keeperproblem etter tapet mot Kroatia.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HAR TRO. Erik Thorstvedt mener det er søkt å snakke om et keeperproblem etter tapet mot Kroatia. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer