Thorstvedt gjenopplevde sitt verste mareritt

Husker du Eriks debut i Tottenham?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BISLETT (Dagbladet.no): Året er 1989, og 27 år gamle Erik Thorstvedt skal debutere for Tottenham Hotspur i den engelske toppserien. På motsatt banehalvdel står Nottingham Forrest i det som skal bli den verste kampen i Erik Thorstvedts karriere.

Skogvokterne tar ledelsen 1-0, og «Erik the Viking» ergrer seg over at han ikke har klart å holde nullen. Så tråkler Forrest-spissen Nigel Clough seg framover på banen, og sender av gårde det vi alle minnes som en god gammeldags lompe fra 30 meter.

Thorstvedt fomler ballen i mål, og Tottenham taper til slutt kampen 2-1. Dagen derpå mener en engelsk tabloidavis at det norske juletreet på Trafalgar Square er mer mobilt enn den nye norske keeperen.

- Jeg har sluppet inn to mål i karrieren som jeg har fått skikkelig pepper for. Dette er det ene, og Ahlsens skudd i cupfinalen i er det andre. Men Ahlsens skudd var i det minste hardt, gliser Thorstvedt, uten at NigelClough sier seg enig i beskrivelsen av hans skudd som en lompe.

- Jeg tror det var hardere enn det så ut som på tv, i tillegg hadde ballen en lei skru. Den var ikke så lett å redde som det så ut som, sier Clough.


Husker ikke målet

- Jeg tror Clough bare er i overkant snill mot Erik, fnyser rekonstruksjonssjef og programleder for TV2-programmet Golden Goal, Johan Golden, og fastslår at skuddet var ei lompe. I tillegg avslører han at Clough ikke husket målet da han ble spurt om å stille opp.

- Jeg husker målet, men jeg husker ikke kampen eller hva sluttresultatet ble, påstår derimot Clough overfor Dagbladet.no.

Thorstvedt gjenopplevde sitt verste mareritt


Gylden rekonstruksjon

Golden Goal-redaksjonen har flydd Clough ens ærend til Oslo for å rekonstruere Thorstvedts verste mareritt. Ifølge Johan Golden var det ikke noe problem å overtale Nigel til å ta turen. Thorstvedt var det verre med.

- Erik ville helst slippe, så vi måtte lokke ham med at vi kom til å legge det dødt en gang for alle for å få ham til å stille opp. Noe som selvfølgelig bare er vås, sier Golden til Dagbladet.no.

Golden Goal har tidligere rekonstruert sportshistoriske øyeblikk som Kjetil Rekdals straffe mot Brasil i VM 98, og Oddvar Brås legendariske stavbrekk. At Thorstvedts tabbe også skulle være med i serien var nærmest en selvfølge. Og når Thorstvedt først står der, med blond parykk og et par såpeglatte keeperhansker, påstår han at rekonstruksjonen ikke vekker vonde følelser.

– Nei, dette er bare moro. Jeg har et veldig avslappet forhold til dette nå, sier Thorstvedt til Dagbladet.no, og legger til:

– Men i dag skal jeg redde alle skuddene.

Rekonstruksjonen av Thorstvedts nest mest berømte baklengsmål kan du se i programmet Golden Goal som har sesongpremiere på TV2 4. september.

INSTRUERES NØYE: Nigel Clough minnes hvordan han påførte Erik Thorstvedt den styggeste ripa i karrierelakken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer