Thorstvedt gjenopplevde sitt verste mareritt

Husker du Eriks debut i Tottenham?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BISLETT (Dagbladet.no): Året er 1989, og 27 år gamle Erik Thorstvedt skal debutere for Tottenham Hotspur i den engelske toppserien. På motsatt banehalvdel står Nottingham Forrest i det som skal bli den verste kampen i Erik Thorstvedts karriere.

Skogvokterne tar ledelsen 1-0, og «Erik the Viking» ergrer seg over at han ikke har klart å holde nullen. Så tråkler Forrest-spissen Nigel Clough seg framover på banen, og sender av gårde det vi alle minnes som en god gammeldags lompe fra 30 meter.

Thorstvedt fomler ballen i mål, og Tottenham taper til slutt kampen 2-1. Dagen derpå mener en engelsk tabloidavis at det norske juletreet på Trafalgar Square er mer mobilt enn den nye norske keeperen.

- Jeg har sluppet inn to mål i karrieren som jeg har fått skikkelig pepper for. Dette er det ene, og Ahlsens skudd i cupfinalen i er det andre. Men Ahlsens skudd var i det minste hardt, gliser Thorstvedt, uten at NigelClough sier seg enig i beskrivelsen av hans skudd som en lompe.

- Jeg tror det var hardere enn det så ut som på tv, i tillegg hadde ballen en lei skru. Den var ikke så lett å redde som det så ut som, sier Clough.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer