Thorstvedt håper Spurs dropper Beckham

Vil til White Hart Lane, hevder Redknapp.

TOTTENHAM-AKTUELL: Spurs-manager Harry Redknapp hevder David Beckham vil spille for Tottenham. Foto:  (AP Photo/Jeremy Piper, file)
TOTTENHAM-AKTUELL: Spurs-manager Harry Redknapp hevder David Beckham vil spille for Tottenham. Foto: (AP Photo/Jeremy Piper, file)Vis mer

(Dagbladet): David Beckham har uttalt at han ikke vil spille for noen andre klubber enn Manchester United i Premier League.

I går hevdet imidlertid Harry Redknapp at 35-åringen ønsker en overgang til Tottenham, der han i så fall vil være på lån i rundt tre måneder fram til sesongstart i MLS i mars.

- Vi må kjappe oss. Jeg har overlatt dette til andre folk i klubben nå, sa Redknapp ifølge nyhetsbyrået PA - og siktet til jobben med å overta LA Galaxy om å slippe Beckham på lån.

- Redd det slår feil vei
Tidligere Spurs-keeper Erik Thorstvedt spår et sirkus uten like om Redknapp får viljen sin. Men han tror ikke det vil være sunt for klubben, som i går rykket inn i topp fire med 1-0-seieren over Fulham.

- Jeg ville sagt nei, ut fra forsiktighetshensyn. Jeg synes det går så bra nå, og henter de Beckham kan det slå begge veier. Det er selvsagt festlig med blest rundt laget og muligheten for å utvide merkenavnet Tottenham globalt, men det er bare en veldig kort periode han i så fall skal være der. Jeg er redd det kan slå feil vei. Nå er det en veldig fornøyd tropp, stemningen er god, og selv om Beckham er profesjonell og neppe venter spesialbehandling, kan det skje noe med balansen i laget. Fokuset i troppen kan forrykkes litt, sier Thorstvedt til Dagbladet.

Han mener Tottenham har god nok dekning på kantene, der Gareth Bale og Aaron Lennon som regel spiller på hver sin side. I bakhånd har Redknapp Giovanni dos Santos, mens David Bentley for øyeblikket sliter med skade og ryktes å være på vei til Newcastle.

- Beckham er jo helt ute av stand til å gå forbi en back, men han har en glitrende høyrefot og tar ofte de rette valgene. En av styrkene til Tottenham er likevel farta i laget, Bale og Lennon skaper virkelig frykt hos motstanderen der. Hvis man henter Beckham må han jo få spille, det blir litt stusselig om han skal være der i tre måneder og få 3-4 kamper.

Har endret syn på Harry
Samtidig synes Thorstvedt at Harry Redknapp har skjerpet seg på overgangsmarkedet - der han fortsatt har et rykte på seg for å være en «wheeler and dealer» (et negativt ladet ord om en handelsmann).

- Harry har jo hatt et forferdelig rykte på det området tidligere. I West Ham solgte og kjøpte han vel 34 spillere i løpet av 17 måneder, eller noe sånt. Samtidig har hatt vist god teft i det siste, blant annet gjennom å hente Gallas. Det har vært en viktig signering for Spurs, i en posisjon hvor man har hatt problemer. Kanskje vi bare bør stole på Redknapp, og tro at han vet hva han gjør, sier han.

- Tror du Beckham fortsatt er god nok til å prege Premier League?

- Jeg vet ikke. Han blir jo eldre han også, men har alltid vært flink til å trene og ta vare på seg selv. Alle som har jobbet med ham sier at han er en forbilledlig proff. Landon Donovan kom til Everton på lån i fjor og gjorde det veldig bra. Vi skal ikke si at MLS er noen bakgårdsliga. Beckham vet nok hva han går til. Han hadde ikke vært villig til å gjøre det om han ikke følte at han hadde noe å bidra med.

Om overgangen skulle gå i orden, får vi litt av et oppgjør på White Hart Lane allerede 16. januar. Da kommer Manchester United på besøk - og med Beckham i hvit drakt vil det utvilsomt sette en ekstra spiss på kampen.

- Det er en fantastisk kamp i utgangspunktet. Med Beckham på Spurs vil det bli en supermatch, da tar det av, sier Thorstvedt.

SKEPTISK: Erik Thorstvedt frykter at Beckham kan ødelegge noe av harmonien i Tottenham. 
Foto; Sara Johannessen / SCANPIX .
SKEPTISK: Erik Thorstvedt frykter at Beckham kan ødelegge noe av harmonien i Tottenham. Foto; Sara Johannessen / SCANPIX . Vis mer