Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorstvedt har talt: Slik bør Premier League-klubbene handle

Urokråkene må ut.

UROKRÅKER: Mario Balotelli og Emmanuel Adebayor har spilt sammen, mot hverandre og for mange ulike klubber. Nå bør de finne seg nye arbeidsgivere, mener Erik Thorstvedt. Foto: AP Photo/Jon Super
UROKRÅKER: Mario Balotelli og Emmanuel Adebayor har spilt sammen, mot hverandre og for mange ulike klubber. Nå bør de finne seg nye arbeidsgivere, mener Erik Thorstvedt. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

(Dagbladet): «Deadline Day» er fotballsupporternes julaften med drømmen om den eventyrlige julegaven under treet.

Noen overganger er allerede i boks, men ikke alle Premier League-klubbene er helt fornøyde med vinterens handel.

Sammen med fotballekspert og tidligere Premier League-spiller Erik Thorstvedt har Dagbladet vurdert storklubbenes behov og laget en slags ønskeliste basert på det.

Tidligere Tottenham-keeper Thorstvedt kjenner London-klubben bedre enn de fleste og håper på endringer i klubben.

- Det viktigste er nesten å få ut Emmanuel Adebayor og få inn noe annet. Han har vært elendig, mens heller ikke Roberto Soldado har slått til. Da har vi bare Harry Kane igjen av spisser. Vi burde fått inn en klassespiss i tillegg til Kane, sier Thorstvedt til Dagbladet.

- I tillegg bør Tottenham hente inn en veldig god sentral midtbanespiller. Det er altfor mange spillere som er omtrent like gode. Det er en fordel når man spiller i Europa med mange spillere å rotere på, men det kan være litt forvirrende også.

City trenger en verdensklassespiller Thorstvedt etterlyser kvalitet fremfor kvanitet i Tottenham. Samme tankegang bør også tittelkandidaten Manchester City ha.

- Det er defensivt de trenger forsterkninger, men nå har de brukt mye penger på Eliaquim Mangala. Det får vel holde i dette vinduet, mener keeperlegenden.

Det begynner å bli en stund siden City hentet stjerner som Sergio Agüero, David Silva og Yaya Touré. I de siste overgangsvinduene  har de virkelige verdensklassespillerne uteblitt.

- Wilfried Bony er bra han. Men hverken han, Jesus Navas eller Martín Demichelis er virkelig verdensklassespillere. Jeg tror ikke dette overgangsvinduet er tidspunktet å gjøre det på, men til sommeren bør de hente noen spillere som er på absolutt toppnivå.

Komplette Chelsea City skal i neste del av sesongen jakte Chelsea i kampen om seriegullet. Thorstvedt mener at José Mourinho ikke behøver å hente noen nye spillere.

- De har et komplett lag med mange gode spillere over hele linja. Mourinho bytter lite, noe som er synd for de spillerne som havner på benken. Se bare på en spiller som André Schürrle, som ble verdensmester i sommer.

- De kan fort få svi for lite rotering mot slutten av sesongen. Men så lenge Mourinho kjører den linja, ser jeg ingen grunn til å hente noen flere spillere nå. Juan Cuadrado kan bli en bra tilvekst. Tommmel opp til Chelsea! sier Thorstvedt.

- Manchester United har altfor mange spillere Louis van Gaal og Manchester United hadde en kjøpefest i sommer, men har forholdt seg langt roligere i dette overgangsvinduet.

- Jeg synes de bør kjøpe en verdensklasses midtstopper, sier Thorstvedt.

- Det ryktes stadig om Mats Hummels, men det skjønner jeg ikke. Han spiller for en klubb som nylig var i Champions League-finalen, men som kjemper mot nedrykk nå. De kan ikke selge en av sine beste spillere. Da blir det opprør blant fansen.

Thorstvedt mener van Gaal snart bør gjøre en opprenskning i stallen.

- De har altfor mange spillere. Van Gaal må finne ut hvem han vil bruke. Herrera ble kjøpt dyrt, men blir jo ikke brukt engang.

- Smått sykt hva Arsenal har å velge mellom Arsenals skadedemareritt er i ferd med å avta, og angrepsspillet blir stadig bedre. Thorstvedt ser ingen åpenbare hull i Arsène Wengers mannskap.

EKSPERT: Erik Thorstvedt vurderer hva Premier League-klubbene bør gjør på Deadline Day. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
EKSPERT: Erik Thorstvedt vurderer hva Premier League-klubbene bør gjør på Deadline Day. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Det er et ganske komplett lag. Offensivt er det jo smått sykt hva de har å velge mellom, sier 52-åringen.

- De trengte større bredde i forsvaret og har hentet en ny midtstopper i Gabriel. Jeg tror Wenger er fornøyd med det laget han har nå.

Thorstvedt synes ikke Arsenal trenger flere spisser.

- De har både Oliver Giroud og Danny Welbeck. I tillegg har de Chuba Akpom i bakhånd, som jeg tror kan bli veldig god. Og vi vet jo at Wenger er glad i å satse på slike unge spillere.

Liverpool «forsterker» med Sturridge I likhet med Arsenal ser det stadig lysere ut også for Liverpool. Derfor tror ikke Thorstvedt at det skjer store endringer der heller.

- Det går jo på skinner der nå. Hvis de skal hente noen, blir det nok en ung og spennende spiller. En Coutinho-type som har gått litt under radaren til de andre klubbene, spår fotballeksperten.

- Blir en skadefri Daniel Sturridge vinterens store «forsterkning» for Liverpool?

- Ja, du kan si det slik. Liverpool har spilt bra i det siste, og med Sturrdige tilbake kan det bli veldig bra. Det blir et bikkjeslagsmål om 4. plassen tror Thorstvedt.

Han mener Tottenham bør kvitte seg med Adebayor, og at Liverpool bør kvitte seg med Mario Balotelli.

- Hva med en byttehandel med Adebayor og Balotelli?

- Hehe, det hjelper vel ikke så mye. Jeg tror ingen av klubbene ønsker det, men hvem vet? Det skjer mange rare ting.

KOMPLETT: Jose Mourinho har et så sterkt mannskap at han ikke fant plass til den tyske verdensmesteren André Schürrle. Foto: NTB Scanpix
KOMPLETT: Jose Mourinho har et så sterkt mannskap at han ikke fant plass til den tyske verdensmesteren André Schürrle. Foto: NTB Scanpix Vis mer