Thorstvedt ler av Gomes\' smerteterskel

Men synes «pysa» er et av få Spurs-lyspunkter.

(Dagbladet.no): Selv om Tottenham har byttet ut tabbeforfulgte Paul Robinson med langt mer solide Heurelho Gomes, kaver London-laget nederst på tabellen etter ynkelige to poeng på åtte kamper.

Mens dyre sommerkjøp som David Bentley, Luka Modric og Roman Pavlyutsjenko ikke har vært i nærheten av å innfri, har Gomes vært en av få lyspunkter på White Hart Lane.

Tidligere Spurs-keeper Erik Thorstvedt har likevel lagt merke til en særegenhet hos den brasilianske målvakten.

- Han får jo behandling i hver kamp! Det er et eller annet merkelig der altså... jeg diskuterte det med sønnene mine her nettopp, jeg trengte vel behandling i én av 100 kamper. Men så lenge han leverer er det greit, flirer Thorstvedt.

Tror ikke Spurs rykker ned

Under søndagens kamp mot Stoke begynte Gomes til og med gråte, og trengte trøst av midtstopper Jonathan Woodgate. Men Thorstvedt ser ingenting pysete med måten brasilianeren opptrer på i feltet.

- Gomes er sabla offensiv, og går på mye i feltet. Der har mange mye å lære. Han har hatt noe smårusk, han også, men greid seg bra. Han gjemmer seg ikke og stikker nesen fram. Blant annet gikk han jo på hvert eneste av de lange innkastene til Rory Delap, sier han.

Om Thorstvedt er imponert over Gomes, er han tilsvarende skuffet over hva resten av laget har prestert.

TRENGTE TRØST: Heurelho Gomes brast i gråt under kampen mot Stoke, og fikk trøst av Jonathan Woodgate. - Han får jo behandling i hver kamp, påpeker Erik Thorstvedt - som like fullt trekker fram keeperen som et av få lyspunkter hos Tottenham denne sesongen. Foto: ACTION IMAGES
TRENGTE TRØST: Heurelho Gomes brast i gråt under kampen mot Stoke, og fikk trøst av Jonathan Woodgate. - Han får jo behandling i hver kamp, påpeker Erik Thorstvedt - som like fullt trekker fram keeperen som et av få lyspunkter hos Tottenham denne sesongen. Foto: ACTION IMAGES Vis mer

Tottenham har fått sin verste sesongstart i historien, og har fem poeng opp til sikker plass.

Bortsett fra Souhthampton har ingen lag overlevd i Premier League med en så dårlig start.

Thorstvedt tror uansett ikke gamleklubben rykker ned til Championship.

- Nei, nei, jeg kan ikke se at de rykker ned. Men de må begynne å vinne, ett poeng i ny og ne holder ikke. Det er kanskje like greit at de møter noen storlag nå, det ene poenget denne sesongen kom jo mot Chelsea.

- Hvilke tanker gjør du deg om Tottenhams sesongstart?

- Det er bare utrolig overraskende. Jeg snakket med noen som hadde vært over i England før seriestart, da de vant 5-0 mot Roma. De hadde aldri sett Tottenham bedre, og jeg hadde kjempeforhåpninger. Men det blir litt lettvint å bare sparke treneren. Jeg synes Ramos bør fortjener mer tid, selv om det etter hvert begynner å bli et stykke opp. Det er rett og slett sjokkerende, sier Thorstvedt.

Puslete Tottenham

Han er overrasket over at savnet etter Dimitar Berbatov og Robbie Keane har vært så stort, og trodde også at Darren Bent ville ta med seg målteften fra pre-season inn i Premier League.

Thorstvedt ler av Gomes\' smerteterskel

- Det er en viss form for ubesluttsomhet i laget, de er ikke direkte nok. Jeg synes de er så omstendelige og puslete. Du sitter og venter på at de skal få på turboen, men det blir for enkelt. Lennon er en liten veps, Modric har et par utsøkte pasninger, og Bent scorer et mål i ny og ne. Totalt sett blir det for tynt.

- Hvem har skuffet deg mest?

- Jeg vet da søren, det må være kollektivet. Det er så lite trøkk. Modric ble kjøpt inn for mye penger, og har ikke akkurat levert. Men det er veldig vondt å komme til ny liga, og tilpasse seg et høyere tempo, når kollektivet sliter. Om laget gjør det bra er det lettere å komme kjapt inn i det. Men å skulle dra hele lasset når ting er helt nytt er urettferdig. Modric har i hvert fall ikke vært dårligere enn Jermaine Jenas, sier Thorstvedt.

Selv om mye tyder på at Tottenham blir å finne på nedre halvdel denne sesongen, nekter «Erik the Viking» å se helsvart på situasjonen.

- Jeg håper at de holder plassen, og at de tar en cuppokal. Jeg tror får være fornøyd seriemessig om Tottenham tar seg inn til sikker plass, sier han.

<B>ERIK THE VIKING:</B> Erik Thorstvedt fatter ikke hvordan gamleklubben kan gjøre det så dårlig i Premier League, men er trygg på at de ikke rykker ned.
<B>EN SLAGEN MANN:</B> Juande Ramos depper etter søndagens tap mot Stoke.