Manchester United - PSG

Thorstvedt om Uniteds sjanser for videre avansement: - Null

Det ble et meget tøft utgangspunkt for Solskjær og United, og TV 2s fotball-ekspert Erik Thorstvedt tror oppgaven blir for tøff for nordmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United - PSG 0-2

Det som skulle bli Solskjærs festkveld, endte i et meget tungt tap. Spillere som Mbappe og Di Maria gjorde det svært vanskelig for Solskjærs menn. Skadene på Antony Martial og Jesse Lingard, i tillegg til utvisningen på Paul Pogba, gjorde ikke kampbildet noe bedre.

- Det var klasseforskjell. De ble til tider rundspilt av PSG, sier Erik Thorstvedt til Dagbladet.

- Ikke mange som liker dem

Det var tydelig at spillere som Pogba slet etter kampen. Han ble gjennom kampen mannsmarkert av Marquinhos, og han fikk ikke briljert som han har gjort tidligere under Solskjær. Men til tross for skadene og det røde kortet, mener ikke Thorstvedt at det var det største problemet.

ENDTE MED TAP: Storoppgjøret mellom Paris Saint-Germain og Manchester United endte med tap for Ole Gunnar Solskjærs og hans menn. Her oppsummerer Dagbladets kommentator Morten Pedersen kampen. Video: Pedersen / Monge Vis mer

- Det er vanskelig å si om byttene hadde noe å si, men jeg tror ikke det. Mata og Sanchez var ikke gode da, og Pogba hadde en slett kamp, mener Thorstvedt, og fortsetter:

- PSG satt nok en støkk i andre lag i Europa. Det er ikke så mange som liker dem, men Thomas Tuchel har gjort en god jobb for å få sving på laget.

Dette kanskje den aller største testen for Solskjær, og han gikk nå på sitt første tap som United-manager. Men Thorstvedt kunne ikke se noen store taktiske bommerter fra Solskjær i kveld.

- Han liker å gå tøft ut og angripe motstanderen. Og det gjorde de også, de klinket til, understreker den tidligere Tottenham-keeperen.

Tøft utgangspunkt

Det er mange som har tidligere skrytt av Solskjærs angrepsfotball, og ment at dette var nærmest fraværende under Mourinho. Nå kan det likevel se ut som at Solskjær lider samme skjebne som sin forgjenger - nemlig å ryke ut i åttendedelsfinalen av Champions League.

- Mourinho ville nok sagt at sånn skjer når man går ut med taktikken til Solskjær. Så kunne man selvfølgelig sagt at de burde vært mer kyniske og ligget mer bakpå, men det er ikke sikkert det hadde gjort forskjell.

Nå må Solskjær og United altså snu 2-0 i Paris, noe som kan bli en meget vanskelig oppgave for nordmannen. I tillegg kan de muligens spille kampen uten spillere som Martial og Lingard.

Hvor gode sjanser har United til å ta seg videre?

- Null, svarer Thorstvedt kort og konsist.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer