SUPERSPISS: Harry Kane har hatt en fantastisk sesong i Tottenham-drakta. Toppen av kransekaka kom da han scoret etter bare 79 sekunder i sin A-landslagsdebut. Men Erik Thorstvedt advarer mot å ta helt av. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK
SUPERSPISS: Harry Kane har hatt en fantastisk sesong i Tottenham-drakta. Toppen av kransekaka kom da han scoret etter bare 79 sekunder i sin A-landslagsdebut. Men Erik Thorstvedt advarer mot å ta helt av. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRKVis mer

Thorstvedt om vidunderet Harry Kane: - En Askeladden-historie

Men TV 2-eksperten advarer mot å ta av.

(Dagbladet): Fotballhjerter på balløya har for lengst trukket Harry Kane til sitt bryst. Den 21-årige Tottenham-spissen har slått gjennom som et stjerneskudd denne sesongen. Han kunne ikke fått en bedre landslagsdebut enn da han fredag kom inn i EM-kvalifiseringa og scoret etter bare 79 sekunder.

Kane, som er oppvokst bare 15 minutter unna White Hart Lane, har også inntatt toppscorerlista i Premier League. 21-åringen har nå scoret 19 mål i serien, like mange som Chelseas Diego Costa, dog på flere kamper.

«The Hurricane» ble også kåret til månedens spiller i både februar og mars, og fortsetter storformen kan han skrive historie og ta prisen for tredje måned på rad. Det har ingen greid før ham.

I kveld får han sin aller første A-landskamp fra start, og det mot fotballstormakten Italia.

- Ikke et «one-season wonder» Erik Thorstvedt, TV 2-ekspert og tidligere Tottenham-spiller, synes det er gøy at Harry Kane gjør det så bra. Likevel advarer han mot å ta helt av.

- Det er først og fremst gøy at han gjør det bra for klubblaget, og sikrer viktige poeng. Men det blir en veldig hype når en engelsk spiss kommer opp i en liga som på mange måter er dominert av utenlandske spillere. Når det gjelder landslaget, er det lenge siden forrige triumf. Det er en fare for at hypen kan bli for stor, sier Thorstvedt til Dagbladet.

Men den tidligere Spurs-keeperen tror ikke at det er snakk om et såkalt «one-season wonder», selv om han påpeker at spisser også har tørkeperioder.

- Han er en såpass bra spiller med så mange kvaliteter at jeg ikke tror han er det. Han har jo også en fair sjanse til å bli årets spiller i Premier League. At det kommer en måltørke, skjer sikkert med han og. Men han har hatt en utrolig sesong, han startet som tredjevalg på spissplassen i Tottenham. Det er veldig spesielt og gøy, nærmest en Askeladden-historie, sier Thorstvedt.

Tottenham-produkt For Harry Kane er altså født og oppvokst bare et lite kvarter unna White Hart Lane. Han pleide selv å stå på stadion og synge om de store heltene. Nå er det han det blir sunget om.

I ungdomsårene ble han derimot plukket opp av byrivalen Arsenal. Da ville han aller helst spille i Tottenham-drakta på trening. 21-åringen har også uttalt at han drømmer om å bli i klubben i sitt hjerte ut karrieren.

- Han er et hjemlig produkt, og har spilt i Tottenham i ungdomsårene. Det synes folk er gøy, sier Thorstvedt.

Kommet for å bli? Kane er altså hele Englands nye kjæledegge. Akkurat nå setter han selv Wayne Rooney, England-kapteinen som jakter sir Bobby Charltons målrekord, i skyggen.

- Det blir litt et definisjonsspørsmål, altså, hva er egentlig å sette i skyggen? Den ene er i starten av sin karriere, mens den andre har vært med i mange år og er i ferd med å bli tidenes engelske toppscorer. Jeg håper heller de kan utfylle hverandre, sier Erik Thorstvedt.

Hvis scoringene fortsetter å komme som perler på en snor, kan Kane virkelig sette sine spor på det engelske landslaget. Men da skal også utrolig mye klaffe.

- Han har en nese for mål. Han kan veldig mye, er et godt oppspillspunkt, god dribler, god avslutter... Han har mange ting. Men det kommer til å variere for ham og, som det gjør for de fleste andre. Men han er kommet for å bli, det er jeg helt overbevist om, avslutter Thorstvedt.