Thorstvedt: Psyken avgjør for Grodås

Landslagets keepertrener Erik Thorstvedt tror Frode Grodås kommer med i VM-troppen, hvis han takler presset. Thorstvedt mener at Grodås er en like bra keeper, selv om han ikke har spilt førstelagsfotball siden mai.

- Jeg synes han spilte bra mot Frankrike og kunne ikke se at han manglet kamptrening. Både i kampen og på treningene dagene før, viste Frode at han er minst like god som før, sier Thorstvedt til NTB.

Nettopp Thorstvedt har gode forutsetninger for å uttale seg om problemstillingen. For to-tre år siden var han i samme situasjon selv: Uten plass på klubblaget Tottenham, men fortsatt Drillos førstevalg på landslaget.

Grodås ble Spurs-spiller i januar, etter å ha vært satt på sidelinjen i Chelsea siden fjorårets FA-cupfinale, men har ikke kommet særlig nærmere førstelagsspill.

Fokus på ballen

- Frode kan gjøre en god VM-turnering, selv om han ikke står i mål på klubblaget. Han har alltid lykkes på landslaget, og det gir trygghet. Den største utfordringen ligger i hans eget hode. Han må konsentrere seg om det som betyr noe, nemlig ballen, og ikke bry seg med det som sies og skrives. Samtidig spiller han på små marginer. En miss blir ekstra godt lagt merke til nå, sier Thorstvedt.

Den tidligere landslagskeeperen tror ikke den gode innsatsen mot Frankrike vil føre Grodås nærmere en plass i Tottenham-målet. Espen Baardsen har greid seg fint i Ian Walkers skadefravær, og nå er Walker i trening igjen etter skade.

Walker overtar

- Jeg regner med at manager Christian Gross er så oppegående at han så landskampen på tv, men Frode er avhengig av det som skjer med de andre keeperne. Hvis den som står gjør en god jobb, beholder han som regel plassen, men jeg tror at Gross setter inn Walker selv om Espen har gjort det bedre enn forventet. Tottenham kjemper for å unngå nedrykk, og Walker har status. Før eller siden får nok også Frode sjansen, men det er tvilsomt om det skjer før sommeren.

- Bør Grodås finne en ny klubb allerede?

- Det er ikke så lett, men jeg tror han ville hoppet på hvis en noenlunde attraktiv klubb hadde garantert ham plass på A-laget, mener Erik Thorstvedt.

TILLIT: Frode Grodås er god nok, mener Erik Thorstvedt.