Thorstvedt skal trene landslaget

Nils Johan Semb tar med seg Harald Aabrekk og Erik Thorstvedt som hjelpetrenere når han overtar som landslagssjef etter Egil Olsen neste sommer. Det fortalte Semb i dag.

Aabrekk har vært hans høyre hånd på U21-landslaget gjennom mange år, og vil få spesielt ansvar for individuell spilleroppfølging og -utvikling av utespillerne. Thorstvedt får det samme for keeperne, samt et særlig ansvar for relasjonsbygging mot proffklubbene.

- Det er mange i Norge som kunne vært aktuelle som assistenttrenere på landslaget, men vi skal rett ut i EM-kvalifisering når jeg tar over. Det blir ikke tid til å bygge opp et nytt støtteapparat, derfor er det viktig at jeg får med meg folk jeg kjenner og som kjenner meg, sier Semb.

Han skal selv være med som en av Drillos hjelpetrenere under VM-sluttspillet i Frankrike. Før den tid skal han føre sitt U21-landslag - som nå i praksis er et U23-landslag - i EM-sluttspill.

Ikke klart

- Motstandere i oppkjøringskampene er ennå ikke klare, men det blir fem aktiviteter før sluttspillet i andre halvdel av mai, forteller Semb.

6.-8. januar blir det samling innendørs, mens treneren i perioden 19. januar til 6. februar håper på en turnering med to eller tre kamper.

- Vi har et tilbud, men vurderer også andre alternativer før vi svarer, sier han.

I tiden 10.-26. mars blir det en ukes samling med et par kamper, mens laget skal ha en hjemmelandskamp 23. april og en forberedende samling på hjemmebane i tiden 11.-14. mai før sluttspillet tar til 18. mai.

Forventninger

Laget går til oppgaven med forventninger og selvtillit etter å ha satt sterke Frankrike utenfor i kvalifiseringen.

- Jeg er nesten sikker på at vi ikke møter noe bedre lag enn Frankrike i EM, men de andre er nok ikke så mye dårligere heller. Det er ikke et lag vi ikke kan spille jevnt med, og det er åpent. Vi kan nå veldig langt, eller få bråstopp tidlig.

(NTB)

Erik Thorstvedt skal assistere Nils Johan Semb som landslagstrener.