Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorstvedt ut mot Hareide: - Det er dårlig stil og han burde unnskylde seg

Kalte Thomas Myhre for en «keeper uten armer».

(Dagbladet): Åge Hareide ble i dag presentert som ny dansk landslagssjef.

På pressekonferansen innrømmet den tidligere norske landslagssjefen at det er større å bli landslagssjef for Danmark enn for Norge.

Skyldte på Myhre 62-åringen gikk på samme pressekonferanse hardt ut mot tidligere landslagskeeper, Thomas Myhre. Hareide la skylden for at Norge ikke kom seg til EM i 2008 på keeperen, da han svarte dansk presse på hvorfor han aldri greide å ta Norge til et mesterskap.

IKKE TIL EM: Thomas Myhre (t.v.) slipper ballen mellom bena og Tyrkia utlikner til 2 - 2  rett før full tid under EM-kvalifiseringskampen mellom Tyrkia og Norge i Frankfurt i 2007. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
IKKE TIL EM: Thomas Myhre (t.v.) slipper ballen mellom bena og Tyrkia utlikner til 2 - 2 rett før full tid under EM-kvalifiseringskampen mellom Tyrkia og Norge i Frankfurt i 2007. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX . Vis mer

Etter Hareides karakteristikk var Thomas Myhre «en keeper uten armer».

- Vi hadde århundrets mulighet til å komme til EM-sluttspillet. Vi kjempet mot Hellas om annenplassen i en gruppe der to lag gikk videre. Det var en kamp i Frankfurt der vi ledet 2-0 mot Tyrkia, men så hadde vi en keeper uten armer, sa 62-åringen foran et samlet pressekorps.

- Ja, det er brutalt å si det, men de målene han slapp inn der, gjør han normalt ikke. Det var en katastrofe og ødela muligheten vår. Hadde vi vunnet den kampen, hadde vi spilt EM, fulgte Hareide opp - om kampen som endte 2-2.

- Bør unnskylde seg En annen tidligere landslagskeeper, Erik Thorstvedt, mener Hareide går langt over streken.

FORTVILTE: Den norske keeper Thomas Myhre fortviler over sin andre tabbe idet Tyrkia utligner til 2 - 2 under EM-kvalifiseringskampen på Commerzbank Arena i Frankfurt onsdag kveld. Til høyre John Arne Riise. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
FORTVILTE: Den norske keeper Thomas Myhre fortviler over sin andre tabbe idet Tyrkia utligner til 2 - 2 under EM-kvalifiseringskampen på Commerzbank Arena i Frankfurt onsdag kveld. Til høyre John Arne Riise. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX . Vis mer

- Det er langt over streken. Hva skjedde med «vinner som et lag og taper som et lag?», skriver Thorstvedt i en sms til Dagbladet.

- Det er dårlig stil og han bør unnskylde seg, skriver Thorstvedt videre.

- Bør holde seg for god Thomas Myhre sier til Dagbladet at han verken ønsker seg, eller forventer en unnskyldning fra sin tidligere landslagssjef.

Men i likhet med Thorstvedt så mener Myhre at det er dårlig stil av Hareide.

- Han bør holde seg for god for det åtte år senere. Og han burde vel kanskje ta seg en titt i speilet som leder? Jeg har ikke noe ønske om å falle ned på det samme nivået, sier Myhre til Dagbladet - og legger til at han absolutt ikke ønsker noen krangel med Hareide.

Thomas Myhre understreker at han har blitt minnet om kvelden i Frankfurt mange en gang, og regner med at han sikkert kommer til å få høre det mange flere ganger.

- Men min prestasjon var et element i kampen, og så var det mange andre elementer som også var med på å avgjøre. Jeg mener Hareide burde fokusere på seg selv ta sitt ansvar, og så får jeg stå for det jeg gjorde, sier den tidligere landslagskeeperen - som mener det er dårlig at Hareide bruker hans innsats i Frankfurt til å unnskylde hvorfor han ikke tok Norge til et mesterskap.

BØR BEKLAGE: Erik Thorstvedt mener Åge Hareide burde beklage til Thomas Myhre.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BØR BEKLAGE: Erik Thorstvedt mener Åge Hareide burde beklage til Thomas Myhre. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- En godt voksen mann som har vært i bransjen så lenge burde stå opp for sine prestasjoner.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media