Thriller-innspurt da Christie plukket poeng

LONDON (Dagbladet): Derby-Manchester United 2-2. Agatha Christie forfattet spennende krimbøker. I går ordnet unge Malcolm Christie at Premier League blir et nervepirrende slutt-kapittel.

Han plukket to poeng fra United. Med en god dommer hadde han fikset tre til bunnlaget.

  • For like før slutt, på stilling 2 - 2, scoret nemlig Malcolm Christie sitt og Derbys tredje mål. Arsene Wenger fra Arsenal jublet, Liverpools Phil Thompson og Newcastles Bobby Robson også, men dommeren ødela gleden. Han annullerte målet for angrep på en slurvete Fabien Barthez.

- Hadde det skjedd med en United-spiller på overtid, foran Stretford End på Old Trafford, så hadde det blitt dømt mål, sa Derby-sjef John Gregory. Han fikk uventet støtte i dommersynet fra sir Alex Ferguson:- Det var mål da Christie scoret det tredje, sa Ferguson.

Christie sjøl var ikke helt sikker.

- Både Barthez og jeg var nok likt på ballen. Men jeg er skuffet over at det ble annullert, sa mannen som sørget for ekstra spenning i Premier League. For med United-uavgjort i går er årets liga tettere enn tettest.

  • United leder. 58 poeng etter 29 kamper.
  • Arsenal på andre. 58 poeng på 28 kamper.
  • Liverpool. 56 poeng på 29 kamper.
  • Newcastle. 55 poeng på 28 kamper.

Sint på Fabien

Sir Alex Ferguson har ikke for vane å kommentere enkeltspillere, men han var ikke i humør til å forsvare Fabien Barthez.

- Hans siste tjue minutter var forferdelige, sa Ferguson. Vi tipper Barthez hviler når United møter Tottenham førstkommende onsdag. Samme kveld spiller Liverpool toppoppgjør mot Newcastle. Arsenal møter i morgen Derby, bunnlaget som tok ledelsen i går.

Offside

Ronny Johnsen spilte stopper fra start. Han klarte ikke å nå fram da Christie feide inn sitt første. Ei heller ved Christies andre.

- Vårt første mål var nok offside, sa John Gregory. Det samme mente Ferguson.

Paul Scholes ordnet balanse i regnskapet, og Juan Veron dundret United i front. De fleste trodde de røde ville skli inn til nye tre poeng. Men Derbys gode målvakt var overgod. Det samme var treverket på Pride Park. Fabien Barthez må ta mye av ansvaret for den bakre uroen sammen med et periodepassivt forsvar.

- Det var hasardiøst, sa sir Alex etter en meget underholdende fotballkamp. Av typen engelsk krim i innbundet lær.

FIKK SKRYT: Derbys Malcolm Christie scoret to og hadde en til inne bak Barthez. Han fikk skryt både av sine egne og av Alex Ferguson.