BLACKHAWKS-JUBEL: Chicago Blackhawks-spillerne jubler etter et av fem mål mot Kings i natt. De klamrer seg fortsatt til håpet om Stanley Cup-finale. Foto: AP / Andrew A. Nelles / NTB Scanpix
BLACKHAWKS-JUBEL: Chicago Blackhawks-spillerne jubler etter et av fem mål mot Kings i natt. De klamrer seg fortsatt til håpet om Stanley Cup-finale. Foto: AP / Andrew A. Nelles / NTB ScanpixVis mer

Thriller om å møte Zucca i Stanley Cup-finalen

Nytt drama i natt.

Chicago Blackhawks måtte vinne for å holde liv i finaledrømmen i NHL-sluttspillet, og kriget til seg en livsviktig seier mot Los Angeles Kings i et overtidsdrama av de sjeldne onsdag kveld.

Etter onsdagens 5-4-sier i det nervepirrende oppgjøret i United Center i Chicago, ligger laget under 2-3 i kamper i semifinalen og har fortsatt kniven på strupen.

Neste kamp går i Los Angeles fredag, og med Chicago-seier der blir det en avgjørende sjuende kamp i Chicago søndag kveld.

Zucca-oppgjør Vinneren kan møte Mats Zuccarellos New York Rangers dersom nordmannens klubb tar én seier til mot Montreal Canadiens. Rangers leder 3-2 i kamper og møter Canadiens på hjemmeis i Madison Square Garden torsdag. En eventuell sjuende kamp spilles i Montreal på lørdag.

Chicago åpnet i et enormt tempo onsdag kveld og ledet 2-0 allerede etter 3.40 i den første perioden etter scoringer av Brent Seabrook og Johnny Oduya. Jarret Stoll reduserte for Kings, men Brandon Saad la på til 3-1 før gjestenes Marian Gaborik reduserte til 3-2. Kings dominerte deretter midtperioden stort og scoret to ganger ved Dustin Brown og Tanner Pearson.

Gode redninger Men Chicago-spillerne bestemte seg for å bite tennene sammen hjemme i United Center og fikk belønningen da Ben Smith sørget for 4-4 bare drøye minuttet ut i siste periode. Takket være fantastiske redninger av Jonathan Quick i Kings-buret ble det ikke flere scoringer i en neglebitende og fartsfylt sisteperiode.

I første overtidsperiode bølget spillet fram og tilbake med store sjanser til begge lag. Spesielt Chicago-målvakt Corey Crawford bidro med flere kjemperedninger til å holde Blackhawks inne i kampen.

Andre overtidsperiode var bare to minutter gammel da Michal Handzus fikk god tid foran Kings-buret og satte pucken kontant inn bak en sjanseløs Jonathan Quick.

(NTB)