NY SEIER: Johannes Thingnes Bø tok en ny verdenscupseier i Slovenia. Foto: Bildbyrån
NY SEIER: Johannes Thingnes Bø tok en ny verdenscupseier i Slovenia. Foto: Bildbyrån Vis mer

Dramatisk verdenscupseier til Johannes Thingnes Bø

Thriller: Thingnes Bø vant etter sprekk, russisk fall og fotofinish

Johannes Thingnes Bø hadde nesten kvittert ut en ny verdenscupseier i Pokljuka da han bommet på de to siste skuddene på jaktstarten. Seieren holdt på å ryke, men stryningen klarte å slå tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Johannes Thingnes Bø utklasset konkurrentene på sprinten i Pokljuka i går og forvaltet forspranget sitt lenge mesterlig på dagens jaktstart.

Riktignok ble det én bom på første skyting, men stryningen gikk så raskt i sporet også i dag at han bare økte og økte ledelsen gjennom jaktstarten.

Da han i tillegg skjøt fullt hus på både andre og tredje skyting, kom han inn til siste stående med rundt 50 sekunders forsprang.

Med andre ord: Thingnes Bø kunne trolig tillatte seg å bomme to ganger og likevel vinne, med den suverene langrennsformen han har vist i sesonginnledningen.

Og så skjedde akkurat det: 25-åringen traff på de tre første skuddene og så ut til å ha full kontroll, men så bommet han på de to siste skuddene i konkurransen.

Dermed åpnet seierskampen seg opp. Tarjei Bø og Henrik L'Abée-Lund bommet én gang hver, men Aleksandr Loginov, Quentin Fillon Maillet og Simon Eder skjøt alle fullt.

Thrilleravslutning

Dermed gikk disse tre nesten likt ut med Thingnes Bø på sisterunden. Det var full spenning i seierskampen.

Thingnes Bø tok raskt inn de 1,2 sekundene han lå bak Loginov, men russeren forsøkte seg på slutten og satte i gang et rykk i siste bakke. Det endte imidlertid med at Loginov falt og ble liggende i snøen.

Dermed kom lillebror Bø først inn på det raske oppløpet i Pokljuka, men i spurten i friskøyting kom plutselig franskmannen Fillon Maillet susende opp på siden.

Over målstreken var duoen omtrent helt likt, og «fotofinish» kom opp på resulttavla. Men det tok imidlertid ikke lang tid før Johannes Thingnes Bø ble utropt som vinner.

Fourcade brøt

Mangeårig verdensener Martin Fourcade kom for øvrig aldri til mål i dag. Franskmannen slet i går, var enda verre i dag og brøt derfor jakstarten.

Den fysiske formen er langt unna normal standard for Fourcade. Det betyr at Thingnes Bø har en gyllen mulighet til å vinne verdenscupen sammenlagt.

- Dette har vært en veldig bra helg for meg, konkluderer stryningen overfor NRK.

Tarjei Bø ble nummer seks, plassen foran L'Abée-Lund. De to var drøye halvminuttet bak Thingnes Bø. Erlend Bjøntegaard og 22 år gamle Pettersen ble nummer 12 og 13, mens Lars Helge Birkeland endte på 35.-plass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer