Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thrilleravslutning for hockeygutta

Tapte for Sveits i OL-kvalifiseringen.

Norge tapte 1-3 for hjemmefavoritten Sveits lørdag og må ha dansk hjelp om det skal bli tur til Torino-OL neste år.

Mats Trygg var eneste nordmann som fikk pucken i mål. Han utlignet etter at Sveits gikk opp til 1-0 helt i begynnelsen av kampen.

Utligningsmålet sørget for at første periode løp ut på stillingen 1-1. Sent i annen periode og tidlig i siste periode scoret imidlertid Sveits slik at resultatet ble hjemmeseier. Det betyr at det kan bli svært spennende når det hele skal avgjøres søndag.

Det er nemlig bare gruppevinneren som går videre til OL-turneringen, som er Norges store mål. Sveits leder puljen med fire poeng, mens Norge og Danmark har to og Japan null poeng.

Det betyr at Norge må vinne kampen mot Japan søndag og deretter håpe at Danmark spiller opp mot sitt beste og slår gruppeleder Sveits. Gjør de det, ender tre lag på fire poeng, og da avgjør målforskjell i innbyrdes oppgjør.

Norge er etter 4-0 over Danmark på plussiden, og det betyr at dansk seier med inntil fem måls overvekt vil gi norsk OL-billett.

(©NTB)