Thrilleravslutning i jakten på Carlsen: - Det ville vært forferdelig kjedelig om han klarte det

Karjakin og Caruana kjemper mot en gammel ringrev.

LAR BRIKKENE SNAKKE: Sergej Karjakin (t.v.) og Fabiano Caruana liker ikke å slenge med leppa mot andre, og vil således ikke skape store overskrifter i en eventuell VM-kamp. Foto: Pacific Press/NTB Scanpix/Aziz Karimov og Anp Koen Suyk
LAR BRIKKENE SNAKKE: Sergej Karjakin (t.v.) og Fabiano Caruana liker ikke å slenge med leppa mot andre, og vil således ikke skape store overskrifter i en eventuell VM-kamp. Foto: Pacific Press/NTB Scanpix/Aziz Karimov og Anp Koen Suyk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det nærmer seg slutten på den spennende Kandidatturneringen som avgjør hvem som får møte Magnus Carlsen (25) til VM-kamp i november. Etter ni runder var det den gamle ringreven Vishy Anand (46) som ledet turneringen sammen med russiske Sergej Karjakin (26), men nå har det snudd i toppen.

Karjakin troner fortsatt øverst med sju poeng etter 12 av 14 runder. Han har imidlertid fått selskap av Fabiano Caruana (26). Men like bak lurer Vishy Anand med sine 6,5 poeng.

- Det ser ut til at det blir en av de to som leder. Det er ikke helt utenkelig at Anand får en ny match, men det ser ikke sannsynlig ut. Jeg tror det blir enten Caruana eller Karjakin, sier Dagbladets sjakkekspert Einar Gausel, som håper vi får se en annen enn Anand i møte med Carlsen.

- Jeg tror det er vanskelig å selge hvis det blir Anand. Spesielt hvis du sammenlikner med boksing og MMA, hvor arrangørene nøler når det er samme motstandere som møtes. I sjakk tror jeg ikke noe dette er folk ønsker å se, sier Gausel.

- Grå mus Dagbladets sjakkekspert mener bestemt at Magnus Carlsen skal slå sin motstander uansett hvem det blir. Han tror likevel vi kan ha noen underholdende kamper i vente.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer