Thrilleren: Slik går Norge videre med tap

Taper Norge gruppefinalen mot Nederland finnes det fortsatt håp om VM-spill.

KAN GÅ VIDERE MED TAP: Maria Thorisdottir og Norge kan gå videre med tap mot Nederland i kveld. Men aller helst vil de vinne gruppefinalen og slippe thrilleravslutning. Her fra EM i Nederland i fjor. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KAN GÅ VIDERE MED TAP: Maria Thorisdottir og Norge kan gå videre med tap mot Nederland i kveld. Men aller helst vil de vinne gruppefinalen og slippe thrilleravslutning. Her fra EM i Nederland i fjor. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Norge - Nederland, Intility Arena 17.00

På overflaten er forutsetningene enkle når kvinnelandslaget i fotball spiller om VM-plass tirsdag, men bakom lurer et komplisert regnestykke av stor betydning.

Norge må slå europamester Nederland for å være VM-klar som gruppevinner, men om det ikke lykkes gjelder det å bli en av de fire beste toerne som får spille videre om Europas siste VM-billett. Kanskje trenger Norge ett poeng for å bli med der.

- Det er en kompleks situasjon der flere andre kamper har betydning, og det kan påvirke hvilke beslutninger som fattes underveis. Vi har en plan for de ulike scenarioene og kommer til å holde oss orientert om stillingen i de andre kampene. Helst vil vi selvsagt vinne, men hvordan det ser ut på toertabellen kan få betydning for hvordan vi ser ut mot slutten av kampen, sier landslagssjef Martin Sjögren til NTB.

Han bekrefter at det kan avgjøre i hvilken grad han er villig til å sende fram spillere i jakten på et seiersmål dersom det for eksempel står uavgjort, og et baklengsmål kan sende Norge ut av toeromspillet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer