Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thuram tok Carew på ordet

Frankrikes stopperkjempe Lilian Thuram (33) går nå ut og støtter minioritetsungdommen i sak - akkurat slik John Carew oppfordret til i Dagbladet.

KØBENHAVN (Dagbladet): Dette sa Carew i gårsdagens utgave av Dagbladet:

-  Politiet og politikerne klarer ikke å stoppe opptøyene. Trusler gjør bare ting verre. Kanskje bør en fotballspiller eller et annet sportsidol de ser opp til, gå ut og be om ro. Da kan det hende de lytter.

Carew kunne neppe bedt om bedre respons enn han fikk fra Juventus-spiller Lilian Thuram, som er på den fransk-karibiske øya Martinique for å forberede seg til Frankrike landskamp mot Costa Rica i dag. Han er svært lei seg for det som skjer, men mener det blir alt for enkelt å bare skylde på ungdommene.

-  Det er alltid det samme. Det er alltid ungdommene fra forstedene som får skylda. Men jeg tror ikke dette handler om ubegrunnet vold, sier Thuram - som sjøl kommer fra Martiniques naboøy Guadeloupe.

-  Må tenke dypere 

Han utdyper:

-  Man må spørre seg hvorfor dette skjer og slutte å sette folk i båser som den at at de som kommer fra forstedene er fæle. De farligste folkene er ikke de som lager bråk i forstedene. Man må tenke dypere rundt årsakene til opptøyene, sier Thuram som har spilt for landslaget siden 1994 og ble verdensmester i 1998 og europamester 2000.

-  Det franske laget besto den gangen som nå av en blanding hvite, svarte og spillere av arabisk opprinnelse - akkurat som befolkningen i utkantene av de franske storbyene.

 TAR ORDET: Frankrikes landslagsveteran Lilian Thuram går ut offentlig og støtter minoritetsungdommen i Frankrike - et utspill blant andre John Carew har etterlyst. Her er Thuram sammen med landslagskollegaene Patrick Vieira (t.v.) og Willy Sagnol. Foto: AFP/Scanpix
TAR ORDET: Frankrikes landslagsveteran Lilian Thuram går ut offentlig og støtter minoritetsungdommen i Frankrike - et utspill blant andre John Carew har etterlyst. Her er Thuram sammen med landslagskollegaene Patrick Vieira (t.v.) og Willy Sagnol. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

- Den virkelige politiske debatten bør handle om hvordan folk skal klare å bo sammen og hvordan man kan skaffe jobber. Dette er helt fundamentalt. Når folk har jobber, blir det færre problemer.

Støtter flyofre

De franske landslagspillerne med innvandrerbakgrunn har blitt sett på som flaggskip for integreringsarbeidet i Frankrike. Zinedine Zidane er sønn av en innvandrer fra Algerie. Foran presidentvalget i 2002 gikk Zidane ut og advarte mot partiet til høyreekstreme Jean-Marie Le Pen.

Med berømmelsen har det blitt vanskeligere og vanskeligere å snakke politikk for fotballstjernene. Men stiller opp gjør de for de som trenger det.

Landskampen mot Costa Rica er en rein veldedighetskamp for de etterlatte etter flykrasjet i Venezuela 16. august. 152 av de 160 dødsofrene kom fra Martinique.

- Vi er her for å bringe litt håp tilbake til Martinique, sier Arsenal-spiller og Carew-kompis Thierry Henry

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling