Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ti år etter at han vant på motorsykkel, vant han Rally Dakar med bil

Spanske Nani Roma.

VANT 10 ÅR ETTER: Etter å ha vunnet Rally Dakar med motorsykkel, bestemte Nani Roma seg for å prøve seg med bil. I dag vant han Rally Dakar igjen. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
VANT 10 ÅR ETTER: Etter å ha vunnet Rally Dakar med motorsykkel, bestemte Nani Roma seg for å prøve seg med bil. I dag vant han Rally Dakar igjen. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den spanske sjåføren Nani Roma kjørte lørdag inn til seier i Dakar-rallyet for biler. Det skjedde ti år etter at han vant motorsykkelklassen. 

Den 42 år gamle spanjolen måtte ta inn 26 sekunder på franske Stephane Peterhansel på lørdagens etappe for å vinne. Det greide han med stil.

Spanjolen endte etappen på annenplass, etter å ha blitt slått av sørafrikanske Giniel de Villiers med 23 sekunder. Han la derfor både Peterhansel og Nasser Al-Attiyah bak seg på resultatlisten totalt. Franskmannen ble nummer to, mens Al-Attiyah tok tredjeplassen.

- Jeg vet ikke om dette er det mest stressende jeg har opplevd, men det har vært veldig tøft. Ti år etter at jeg vant på motorsykkel, vinner jeg med bil. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sa Roma til rallyets nettsider.

Fjerde suksess I motorsykkelklassen gikk KTM-føreren Marc Coma til topps for fjerde gang. Spanjolen gikk også til topps i 2006, 2009 og 2011.

Franskmannen Cyril Despres, som vant i fjor, kjørte først i mål på 13. og siste etappe, men ble ilagt en tidsstraff etter målgang. Coma, som hadde nesten to timers forsprang på resten, endte på 18.-plass.

Comas landsmann Jordi Viladoms endte på 2.-plass, mens franske Olivier Pain ble nummer tre.

- Dette er sterkt for meg. Det er et ekstremt løp, som har sine opp- og nedturer. Jeg vil takke alle de som har hjulpet meg hit, sa Coma.

(NTB)

Hele Norges coronakart