Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Angel Gomes i Manchester United:

Ti år etter dette bildet satte vidunderbarnet en historisk rekord

- United har alltid hatt talenter og juveler. Angel Gomes er en av de største.

FOR TI ÅR SIDEN: Her er Wayne Rooney og Angel Gomes i 2007. I går var Gomes historisk som innbytter for Manchester United i en alder av 16 år. Han erstattet Rooney på banen. Foto: Privat/Angel Gomes/Instagram
FOR TI ÅR SIDEN: Her er Wayne Rooney og Angel Gomes i 2007. I går var Gomes historisk som innbytter for Manchester United i en alder av 16 år. Han erstattet Rooney på banen. Foto: Privat/Angel Gomes/Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Manchester United-spilleren Angel Gomes (16) - eller Adilson Angel Abreu de Almeida Gomes om du vil - ble i går den første spilleren i Premier League til å være født i år 2000 eller seinere.

Han kom inn som innbytter for kaptein Wayne Rooney etter 88 minutter og skapte et historisk øyeblikk i 2-0-seieren.

Med sine 16 år og 263 dager ble han den yngste United-spiller i Premier League noensinne. Vi må helt tilbake til 1953 for å finne en yngre. Duncan Edwards var 16 år og 185 dager.

HISTORISK: 16-åringen Angel Gomes fra Manchester United er den yngste i klubben til å spille i Premier League noensinne. Foto: Simon Bellis/Sportimage
HISTORISK: 16-åringen Angel Gomes fra Manchester United er den yngste i klubben til å spille i Premier League noensinne. Foto: Simon Bellis/Sportimage Vis mer

- Det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg har vært her siden jeg var seks år og jobbet meg oppover. Det er alles drøm, sier Angel Gomes til ManUtd.com.

Ballgutt

Angel Gomes er født i London, men oppvokst i Manchester. Han har gått gradene i klubben og i FA-cupen mot Wigan i januar var Gomes faktisk ballgutt på Old Trafford.

Men veien var kort fra sidelinja til gressmatta.

I forrige uke ble han den yngste til å vinne klubbens talentpris: Jimmy Murphy Young Player of the Year. Spillere som Ryan Giggs (1991), Paul Scholes (93), Wes Brown (99), Danny Welbeck (08) og norske Mats Møller Dæhli (2012) har vunnet prisen tidligere.

INNBYTTER: Angel Gomes erstatter Wayne Rooney. Foto: Simon Bellis/Sportimage
INNBYTTER: Angel Gomes erstatter Wayne Rooney. Foto: Simon Bellis/Sportimage Vis mer

I United har han draktnummer 47 og signerte sin første ordentlige kontrakt som 13-åring. Bare 14 år gammel spilte han på Manchester United U18. Gomes er sønn av den tidligere fotballspilleren Gil Gomes, som spilte i flere portugisiske klubber. Far Gomes er født i Angola. Flere britiske medier har omtalt at Angel Gomes er i slekt eller familievenn med tidligere United-spiller Nani, men dette er ikke bekreftet.

- Jeg må takke manageren (José Mourinho) som lot meg få spille og hele støtteapparatet i klubben. Jeg er fra Manchester, Salford og det er rett nede i gata. Det er fantastisk, sier Gomes.

Talentet trodde muligens at debuten skulle glippe da United-stopper Eric Bailly så ut til å slite med en skade. Da hadde United allerede gjort to av maksimalt tre bytter, og Matty Willock ble sendt i oppvarming.

- Sjefen (Mourinho) ba meg varme opp og jeg holdt på i 25 minutter. Plutselig hørte jeg noen rope navnet mitt og jeg skulle inn. Familien min satt på tribunen. Jeg var heldig og fikk ti billetter til hele familien og jeg så dem sitte opp i hjørnet. Jeg ga dem tommelen opp. Det var fantastisk, sier Gomes.

Mandag formiddag delte talentet selv et bilde på sosiale medier av seg selv og Wayne Rooney. Bildet skal være ti år gammelt – og ti år seinere var nettopp Gomes innbytter for Rooney på Old Trafford.

SUPERTALENT: Manchester Uniteds Angel Gomes. Foto: Martin Rickett/PA Wire
SUPERTALENT: Manchester Uniteds Angel Gomes. Foto: Martin Rickett/PA Wire Vis mer

- Store forventninger

Til tross for sin unge alder, har Angel Gomes lenge vært en av de mest spennende spillerne i Manchester Uniteds ungdomsrekker.

Det forteller redaktør i United.no, Dag Langerød, til Dagbladet.

- Forventninger er store, for noen supportere er de skyhøye. United har alltid hatt talenter og juveler, og Angel Gomes er en av de største vi har akkurat nå, sier Langerød.

United-redaktøren fortsetter:

- Vi må likevel huske på at han bare er 16 år og det er fortsatt en lang vei til å bli en etablert toppspiller. Likevel har jeg inntrykk av at Gomes har hodet på rett plass. Det største talentet i United noensinne var kanskje Ravel Morrison. Han ble det aldri noe av, så det finnes ingen garantier, sier Langerød.

- Hva slags spillertype er Gomes?

- Han er en offensiv midtbanespiller med kvikke bein, god teknikk og gode pasninger. Han er ganske kort og jeg håper han får litt mer muskler.

10 yrs later , anything is possible 🙏🏽❤️ @manchesterunited #Godswill #mondaymotivation

A post shared by angel gomes (@angel.gomes10) on

Elsket

16-åringen fikk to, pluss tre tilleggsminutter på Old Trafford i debuten. I løpet av de minuttene hadde han tolv vellykkede pasninger, før han bommet på nummer 13, etter det Dagbladet kommer fram til. Nesten hver gang 16-åringen hadde ballen, kunne entusiasmen høres blant hjemmefansen.

- United-fansen elsker at unge, lokale gutter kommer opp. Å vinne 2–0 mot Crystal Palace ville kanskje vanligvis vært til å gjespe av, men på grunn av talentene sitter mange med en god følelse, sier Langerød.

Uansett: Gomes er blant de det stilles høyest forventninger til. Også hos Nicky Butt, som jobber på ungdomsakademiet og U23-laget.

- Vi har noen utrolige spillere. Angel Gomes er et ungt talent vi har enorme forventninger til, sier Butt.

Manchester United møter Ajax til finale i Europaligaen onsdag kveld.

Gomes er nummer 10 totalt på liste over yngste debutanter i Premier League. De tre yngste i Premier League-historien:

1) Matthew Briggs - Fulham 2007 (16 år, 68 dager)

2) Izzy Brown - West Brom 2013 (16 år, 117 dager)

3) Aaron Lennon - Leeds 2003 (16 år, 128 dager)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!