STERK ÅPNING: Petter Northug har tatt 600 verdenscuppoeng så langt i år, og det er første gang siden 2001/2002-sesongen at noen mannlige løpere har hatt over 500 poeng før jul.Foto: SCANPIX/REUTERS/Srdjan Zivulovic
STERK ÅPNING: Petter Northug har tatt 600 verdenscuppoeng så langt i år, og det er første gang siden 2001/2002-sesongen at noen mannlige løpere har hatt over 500 poeng før jul.Foto: SCANPIX/REUTERS/Srdjan ZivulovicVis mer

Ti år siden noen var så gode som Petter Northug

Har tatt rekordmange verdenscuppoeng før jul denne sesongen.

I løpet av de siste ti årene har ingen mannlig langrennsløper tatt så mange verdenscuppoeng før jul som Petter Northug har gjort denne sesongen.

Northug gikk til topps på 15-kilometeren i Rogla lørdag og står med 600 poeng så langt i sesongen. Hans sveitsiske rival, Dario Cologna, følger på annenplass med 508 poeng. Northug sto over søndagens sprint, som ble vunnet av Cologna.

Det er første gang siden 2001/2002-sesongen at noen mannlige løpere har hatt over 500 poeng før jul, skriver Adresseavisen.

- For Petters del har det klaffet i år. Tidligere har han hatt en del krøll før jul, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Northugs solide sesongstart gjør ham til en av de største favorittene i Tour de Ski, som starter i tyske Oberhof 30. desember. Marit Bjørgen er Norges sterkeste kort på kvinnesiden.

- Forventningene er større enn noensinne. Vi har uttalt at vi har et mål om å vinne Tour de Ski, og jeg blir skuffet hvis vi ikke får én seier, sier Løfshus til Adresseavisen.

(NTB)