Ti år siden sist: Norge med tidenes mest suverene VM-gull: - Nesten ufattelig

Historisk triumf i Kulm.

VM-GULL: De norske hopperne slo til med VM-gull i lagkonkurransen i skiflygings-VM i Kulm. REUTERS/Heinz-Peter Bader
VM-GULL: De norske hopperne slo til med VM-gull i lagkonkurransen i skiflygings-VM i Kulm. REUTERS/Heinz-Peter Bader Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er ti år siden sist gang Norge tok et VM-gull i skiflyging. Det skjedde da kvartetten Bjørn Einar Romøren, Lars Bystøl, Tommy Ingebrigtsen og Roar Ljøkelsøy sikret norsk gull i lagkonkurransen i Kulm.

Ti år senere - i samme bakke, dog litt utbygd og modernisert - ble endelig den norske nasjonalsangen avspilt etter et skiflygings-VM igjen.

Anders Fannemel, Johann André Forfang, Daniel André Tande og Kenneth Gangnes er Norges nye hopphelter som kapret VM-gullet i dagens lagkonkurranse i Østerrike.

- Det er dette vi har drømt om. Det er nesten ufattelig at alle gjør det så bra nå. Det er enormt sterkt at alle får til to så gode hopp. Det er deilig å være en del av et sånt lag, forteller Anders Fannemel til Dagbladet.

Det gjorde det unge norske laget i historisk utklassingsstil. Til slutt ble sølvvinner Tyskland slått med hele 110,4 poeng, mens Østerrike, som har dominert i en årrekke, ble ydmyket med 157,3 poeng på deres hjemmebane.

Tidenes største seiersmargin Det er tidenes største seiersmargin i et VM. Den norske bragden vil dermed gå inn i historiebøkene som en av de aller største.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer