NFL:

Ti år skiller disse bildene av Steve Gleason. Historien hans har blitt legendarisk i New Orleans

- Jeg vil bare si dere dette: Jeg er lykkelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): 25. september 2006 ble Steve Gleason en del av New Orleans-historien for alltid.

Etter to års fravær på grunn av den altødeleggende orkanen Katrina, fylte byens hardt prøvede befolkning Saints' storstue Superdome igjen, den samme stadion som hadde blitt brukt som krisesenter for de som rømte fra vannmassene. Forventningene var enorme.

Atlanta Falcons, kanskje New Orleans' største rivaler, sto på den andre siden av banen i denne etterlengtede hjemmekampen. Sett fra framtiden kunne de vel aldri vinne.

Etter bare halvannet minutt scoret Saints sin første touchdown, etter et spill som aldri vil bli glemt i Louisiana: Forsvaret hadde tvunget Atlanta-angrepet i kne, og bortelaget skulle bare «punte» - overlate ballen til New Orleans med et så langt spark som mulig.

Da Michael Koenen skulle fyre løs, åpnet havet av mennesker seg foran ham - og der var Steve Gleason. Gleason kastet seg over ballen med hele kroppen, og blokkerte sparket.

Curtis Deloatch plukket den ovale opp og fraktet den trygt over mållinja - Saints hadde tatt ledelsen og vant til slutt den enormt betydningsfulle hjemmekampen. Gleason-legenden var født.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer