- Ti år uten seier gjør vondt

Mener Real Madrid ville byttet bort seriegull med CL-suksess.

VIL TIL NY FINALE: Real Madrid-sjef Jose Mourinho jakter sin tredje Champions League-tittel. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
VIL TIL NY FINALE: Real Madrid-sjef Jose Mourinho jakter sin tredje Champions League-tittel. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANOVis mer

Følg Bayern Munchen mot Real Madrid i fotballstudio fra kl. 20:45.

(Dagbladet): Bayern Munchen og Real Madrid møtes til semifinale på Allianz Arena i kveld. Tyskerne var i finale i 2010. Det endte med 2-0-tap mot Inter og nåværende Real Madrid-sjef Jose Mourinho.

Real Madrid er det laget som har vunnet den gjeveste europacupen flest ganger med sine ni triumfer. Deres siste finale var i 2002, da spanjolene vant 2-1 mot tyske Bayer Leverkusen.

- Bortemål viktigst Petter Veland i Canal+ er ekspert på spansk fotball, og mener Real Madrid kan tåle et tap i det første semifinalemøtet.

KLARE TIL KAMP: Bastian Schweinsteiger, Arjen Robben og Rafinha på trening før kveldens Champions League-kamp. Foto: EPA/ANDREAS GEBERT
KLARE TIL KAMP: Bastian Schweinsteiger, Arjen Robben og Rafinha på trening før kveldens Champions League-kamp. Foto: EPA/ANDREAS GEBERT Vis mer

- Jeg tror det blir en tøff og jevn kamp. Real Madrid møter et av de beste lagene i Europa, og jeg tror ikke nødvendigvis at Real Madrid går for seier. Mourinho er neppe veldig misfornøyd med å tape 2-1 i kveld. Bortemål er derimot ekstremt viktig, sier Veland til Dagbladet.

Mourinho vant sin andre Champions League-tittel da Inter slo Bayern Munchen for to år siden. Han vant også med Porto i 2004.

- Mourinho tar med seg alt det positive inn i denne kampen. Det er mulig han føler han har et godt tak på Bayern, men til sammenligning har han ikke klart å knekke Barcelona-koden med Real Madrid, selv om han vant over dem med Inter. Uansett er denne kampen ekstremt viktig for Mourinho og Real Madrid for å få med seg en god følelse inn mot El Clasico til helga, sier Veland.

- Vondt Laget fra den spanske hovedstaden leder La Liga med fire poeng før helgens møte med Barcelona. Veland mener Champions League er det som er viktigst for Mourinhos menn.

EKSPERT: Petter Veland er Canal+-ekspert på spansk fotball. Foto: Canal+
EKSPERT: Petter Veland er Canal+-ekspert på spansk fotball. Foto: Canal+ Vis mer

- Det ligger nok i bakhodet hos spillerne at de skal møte Barcelona om bare fire dager, men dette Champions League-troféet er så utrolig viktig for både fansen og klubben. Ti år uten seier gjør vondt, sier Veland, som tror Real Madrid viser seg som det beste laget over to semifinalekamper.

- Hvis Mourinho og Real Madrid måtte velge mellom Champions League-tittel og seriegull. Hva de valgt?

- Jeg tror de ville valgt Champions League. I La Liga handler alt om å slå Barcelona, i Champions League handler det om å slå alle i Europa.

- Har tro på Bayern Viasat-ekspert Rune Bratseth mener Real Madrid er knappe favoritter til å komme seg til finale, men han blir ikke overrasket hvis Bayern vinner sammenlagt over to kamper.

EKSPERT: Viasat-ekspert Rune Bratseth blir ikke overrasket dersom Bayern tar seg til finale på Real Madrids bekostning.

Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
EKSPERT: Viasat-ekspert Rune Bratseth blir ikke overrasket dersom Bayern tar seg til finale på Real Madrids bekostning. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet Vis mer

- Det blir en tett og jevn kamp, og jeg tror ikke hjemmebane har så mye å si for noen av lagene. Real Madrid blir av alle regnet som favoritter, men jeg vil ikke si det er en bombe hvis Bayern kommer seg til finale, sier Bratseth til Dagbladet.

- Jeg tror ingen av lagene vil risikere mye i kveldens kamp, og det første målet blir veldig avgjørende. I kveld blir det neppe enkelt å score for noen av lagene, men jeg har litt tro på at Bayern kan komme fra kampen med et greit resultat, sier Bratseth.

PÅ TRENING: Bayern-spillerne på treningsfeltet. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
PÅ TRENING: Bayern-spillerne på treningsfeltet. Foto: AP Photo/Matthias Schrader Vis mer
FØR KAMPEN: Real Madrid-spillere før semifinale i Champions League. Foto: EPA/KOTE RODRIGO
FØR KAMPEN: Real Madrid-spillere før semifinale i Champions League. Foto: EPA/KOTE RODRIGO Vis mer