Ti britiske fotballpøbler i retten

Ti britiske fotballtilhengere stilles for retten i St. Etienne i dag. De var blant mange som gikk amok i gatene etter at England sent i går kveld tapte kampen mot Argentina på straffesparkkonkurranse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En av britene er tiltalt for å ha slått en politimann som skulle sjekke identiteten hans. Fire er tiltalt for tjuveri, tre av dem for å ha stjålet billetter med vold. Mens de fem siste er tiltalt for fyll og forårsakelse av uorden.

Fransk politi satte inn store styrker mot anslagsvis 100 britiske fotballpøbler, som kastet flasker og stoler, og gikk løs på lokale ungdommer i Jean Jaures-gaten i sentrum av byen.

Også andre steder i byen ble det meldt om sporadiske slagsmål og sammenstøt etter kampen, som mange britiske fotballtilhengere fulgte fra barer og restauranter i byen.

Tusenvis uten billett

Argentina og England hadde blitt tildelt bare 2 000 billetter hver til kampen, mens det ifølge politiet var rundt 10 000 engelske og 5 000 argentinske fans i byen.

Rundt 30 mennesker ble arrestert, og flere skal ha blitt lett skadd i tumultene.

Og med bråkmakerne herjer arbeider rettsvesenet i Frankrike i ekspressfart under fotball-VM. En 26 år gammel franskmann ble i går dømt til to års fengsel for et overfall på en engelsk fan mandag.

En annen lokal mann fikk et år i fengsel og to års utestengelse fra alle fotballbaner etter å ha kastet stein på en sveitser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer