Lise Klaveness ny trenersjef i fotball

Ti episoder av «Heimebane» var alt vi trengte for å bli kvitt vrangforestillingene

Velkommen Lise Klaveness! Det tok en mannsalder å få rett kvinne på plass.

PIONEREN: Ane Dahl Torp som Helena Mikkelsen i Heimebane var det vi trengte for å gjøre Lise Klaveness til et opplagt valg som ny leder av norsk elitefotball. Video: NRK Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET er over 40 år siden jeg som ganske fersk journalist forsiktig våget meg over dørstokken til Fotballforbundets mektige generalsekretær Nicolai Johansen for å spørre om hva han syntes om utsiktene for norsk kvinnefotball. Kort fortalt: Det syntes han ikke.

Men det var da. Seinere er den samme Nicken blitt beskrevet som kvinnefotballens beste hjelper. Det er jo seierherrene som skriver historien. I tiårene etterpå er det definitivt gutta som har vunnet i denne sporten.

Før i dag da Lise Klaveness fikk den høyeste trenerjobben i Norges Fotballforbund som sjef for sportens nye felles elitesatsing.

DEN endringen er bemerkelsesverdig også utover dette gledelige samarbeidet mellom Fotballforbundet og Serieforeningen til storklubbene. Spoler du bare litt tilbake i fotballnyhetene, er det lett å se hvordan gutter som har vunnet også har dominert på trenersiden i norsk fotball. Stjernene fra Drillo -og Nils Arne Eggens storlag har i årene siden de preget spillet på banen, bestemt mye fra sidelinja.

Lise Klaveness forlot banen på en helt annen måte. Midt på natta ble hun tatt til side på Gardermoen av landslagstrener Bjarne Berntsen etter en Kina-tur og forklart at hennes tid som spiller var over. Berntsen har etterpå angret den behandlingen. Det er greit nok, men episoden har uansett et snev av det til nå opplagte styrkeforholdet mellom mann og kvinne i norsk fotball.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer