Ti kampers karantene for Suarez

- Både klubben og spilleren er sjokkert og skuffet.

KARANTENE: Her har Luis Suarez nettopp bitt Chelsea-forsvarer Branislav Ivanovic. Foto: Andrew Yates, AFP / NTB Scanpix
KARANTENE: Her har Luis Suarez nettopp bitt Chelsea-forsvarer Branislav Ivanovic. Foto: Andrew Yates, AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


(Dagbladet): Luis Suarez får ti kampers karantene etter at han beit Branislav Ivanovic under Liverpools hjemmekamp mot Chelsea på søndag.

Det melder Det engelske fotballforbundet (FA) i ettermiddag.

En uavhengig kommisjon ga FA medhold i at standardstraffen på tre kamper ikke var tilstrekkelig, og har gitt ham sju kampers ekstra karantene for episoden.

- Både klubben og spilleren er sjokkert og skuffet over hvor streng avgjørelsen fra den uavhengige kommisjonen er, sier Liverpool-direktør Ian Ayre i en uttalelse på klubbens nettside.

- Vi avventer den skriftlige begrunnelsen i morgen før vi gir ytterligere kommentar.

Kan anke innen fredag Suarez har tidligere sagt at han aksepterer en straff på tre kamper, men at han mente det var tilstrekkelig.

Han har frist klokka 13 fredag (12 engelsk tid) på å bestemme seg for om han ønsker å anke straffen ut over standardstraffen på tre kamper.

Om staffen blir stående, betyr det at Suarez i tillegg til å være ute av spill resten av sesongen, også må stå over de seks første kampene neste sesong.

Uruguayaneren beklaget seg allerede samme kveld. Via Twitter fortalte han også at han hadde snakket med Chelsea-spilleren og bedt om unnskyldning.

Han ble bøtelagt av Liverpool, og ba om at klubben skulle gi pengene videre til støttegruppa for etterlatte etter Hillsbrough-tragedien.

I trøbbel før Suarez har hatt lange karantener tidligere også.

Høsten 2010 var uruguayaneren, som da spilte i Ajax, utestengt i sju kamper for å bite PSV-spiller Otman Bakkal.

Høsten 2011 ble han utestengt i åtte kamper for rasisme mot Manchester United-spiller Patrice Evra.

Til helga kan Suarez bli tildelt prisen som årets spiller, stemt fram av kollegene i Premier League. Spillerne avga sine stemmer før helgas runde, og Suarez er en av de seks som fikk flest stemmer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer