KUNNE LE SIST: Sir Alex Ferguson og Manchester United har hatt et godt tak på Liverpool når det gjelder trofeer i senere tid. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES / NTB Scanpix
KUNNE LE SIST: Sir Alex Ferguson og Manchester United har hatt et godt tak på Liverpool når det gjelder trofeer i senere tid. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES / NTB ScanpixVis mer

Liverpool mot Manchester United

Ti klassikere. Ferguson trodde knapt det han så da Liverpool møtte opp: - Fullstendig latterlig

Rivaliseringen mellom Liverpool og Manchester United har gitt oss fantastisk underholdning opp gjennom årene. Her er noen av kampene vi husker best.

Liverpool - Manchester United lørdag 13.30 (TV 2 Sport Premium).

(FourFourTwo): Lørdag er det duket for nok et storoppgjør mellom de røde rivalene. Vi har tatt en titt på noen av de mest minneverdige oppgjørene mellom klubbene.

Liverpool - Manchester United 3-3 (1988)

Manchester United var desperate etter poeng på Anfield, for de røde djevlene lå elleve poeng bak ligaleder Liverpool.

Bryan Robson ga bortelaget en drømmestart, men så snudde Peter Beardsley, Gary Gillespie og Steve McMahon kampen. Robson reduserte før Gordon Strachan utliknet. Sistnevnte feiret ved å sutte på en fiktiv sigar foran rasende hjemmetilhengere.

Liverpool -Manchester United 3-3 (1994)

Manchester United hadde nylig vunnet den øverste ligaen for første gang siden 1967, og ledet komfortabelt 3-0 mot rivalene etter scoringer av Steve Bruce, Ryan Giggs og Denis Irwin.

Manchester United hadde ikke tapt på de siste 17 kampene før Anfield-besøket, og heller ikke her ble det tap. Men en dobbel av Nigel Clough og en utlikning av Neil Ruddock sørget for uavgjort. The Kop holdt for øvrig opp et banner med «Kom tilbake når dere har vunnet 18 ligatitler», noe som har blitt påpekt av United-fansen i ettertid.

Manchester United - Liverpool 2-2 (1995)

Dagen da Eric «The King» Cantona var ferdig med suspensjonen på åtte måneder etter sparket på en Crystal Palace-tilskuer. Det var en etterlengtet kveld på Old Trafford, hvor Cantona raskt presenterte seg med en assist til Nicky Butt.

Men om United hadde Kongen, hadde Liverpool Gud. Robbie Fowler snudde kampen med to scoringer, før Cantona fikk æren av å sette inn et straffespark. Etterpå hadde han en ikonisk feiring hvor han hoppet opp på en stolpe bak mål.

KONGEN TILBAKE: Eric Cantona var ferdig med straffen til Liverpool-kampen i 1995. Foto: NTB Scanpix
KONGEN TILBAKE: Eric Cantona var ferdig med straffen til Liverpool-kampen i 1995. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Manchester United - Liverpool 1-0 (1996)

Finale i FA-cupen. Før kampen møtte Liverpool opp i hvite Armani-dresser, noe som skapte overskrifter. Sir Alex Ferguson har seinere uttalt at han visste de ville vinne da han så Liverpool-spillernes bekledning, som han kalte «fullstendig latterlig».

- Jeg sa til Brian Kidd «1-0». På grunn av det, sier Ferguson i BBC-programmet Sir Alex Ferguson: Secrets of Success.

- Jeg mente det var, hva vil du kalle det? Arroganse eller for mye selvtillit. Det var latterlig. Fullstendig latterlig. Blå skjorte, rødt og hvitt slips og hvit dress. Og en blå blomst.

- Hvem designet den der? De sier det var Armani. Jeg vedder på at salget gikk ned, sier Ferguson.

Selve kampen er ikke særlig minneverdig, for det var ingen stor forestilling av noen lag. Men den avgjørende og vakre scoringen til Eric Cantona vil for alltid stå i historiebøkene.

Manchester United - Liverpool 2-1 (1999)

Da de to lagene møttes på Old Trafford hadde ikke United tapt mot Liverpool i FA-cupen på 77 år. Michael Owen så ut til å ende den forbannelsen da han ga bortelaget ledelsen, en ledelse Liverpool holdt til det 88. minutt.

Men så snudde hjemmelaget kampen etter scoringer av Dwight Yorke og Ole Gunnar Solskjær. Sistnevnte befestet sin posisjon som superinnbytter.

Liverpool - Manchester United 3-1 (2001)

En kamp som best huskes for John Arne Riises fantastiske frispark-scoring, som seilte inn i vinkelen bak United-keeper Fabien Barthez. Liverpool-fansen vil nok fortsatt huske kommentatorens «Riiseeee»-utsagn i det ballen fyker i mål.

Michael Owen ble den store helten med to scoringer. David Beckham scoret trøstemålet med venstrefoten.

GOD SKUDDFOT: John Arne Riise fikk et fantastisk treff mot Manchester United. Foto: NTB Scanpix
GOD SKUDDFOT: John Arne Riise fikk et fantastisk treff mot Manchester United. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Manchester United - Liverpool 4-0 (2003)

En kamp Manchester United vil huske lenge, og en kamp Liverpool vil glemme. 4-0 er den største seiersmarginen mellom lagene i Premier League (siden 1992/93-sesongen).

Ruud van Nistelrooy scoret to mål fra krittmerket før Ryan Giggs og Ole Gunnar Solskjær fullførte ydmykelsen på Old Trafford.

Manchester United - Liverpool 1-4 (2009)

Manchester United tok ledelsen da Cristiano Ronaldo satte et straffespark tidlig i kampen, men denne dagen tilhørte Liverpool. Steven Gerrard snudde først kampen fra krittmerket etter at Fernando Torres hadde utliknet, og svarte med å kysse et av TV-kameraene på Old Trafford.

Fabio Aurelio og Andrea Dossena fullførte det som ble en minneverdig kveld for begge lag. For Manchester United ble det en kveld å glemme.

KYSSET KAMERA: Steven Gerrard. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
KYSSET KAMERA: Steven Gerrard. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix Vis mer

Manchester United - Liverpool 3-2 (2010)

Denne kvelden tilhørte United-angriper Dimitar Berbatov. Bulgareren leverte en fantastisk forestilling som han kronet med hattrick. Den ene scoringen var et nydelig brassespark fra kanten av 16-meteren.

Først dempet han ballen på kneet før han sendte kula via tverrliggeren og i mål bak Liverpool-keeper Pepe Reina. Han satte Steven Gerrards to scoringer for kvelden i skyggen.

Liverpool - Manchester United 3-1 (2011)

Dirk Kuyt ble ingen stor målscorer for Liverpool etter overgangen fra nederlandsk fotball, men denne kvelden rant det inn. Lysluggen scoret hattrick mot rivalene, og alle scoringene kom fra kloss hold.

Det første målet kom fra ti centimeter etter nydelig forarbeid av Luis Suárez. Det andre kom på en heading fra fire meter og det siste etter en retur fra en snau meter. Javier Hernández scoret trøstemålet.