Ti løver og et svart får

ST. ETIENNE (Dagbladet): David Beckham tillegges all skyld for at englands fotball-løver i går måtte snu VM-lua og reise hjem med Concorde. Ifølge engelske aviser er det United-stjerna som er synderen. Det røde kortet oppleves som landssvik. Det betyr gapestokk på balløya.

Beckham sjøl og Spice-kjæresten Victoria stakk igår på direkten til New York på ferie.

«Ingen er mer nådeløse i sin kritikk enn engelske fotbalskribenter. Der alle ville tatt dommeren for en håpløs utvisning, eller følt med gutten for et øyeblikks dumhet som fikk ufortjente konsekvenser, går Fleet Street boys rett i strupen.

For er det en ting denne gjengen er eksperter på, så er det å ta mannen - ikke ballen.

Når det passer sånn.

Og:
I St. Etienne natt til i går, mens avispressene sto og hveste etter fotballdød og fordervelse hjemme i London, passet det aldeles utmerket.

Hånlige vendinger

I avisa Mirror linkes David Beckham til Spice Girls-kjæresten Victoria Adams og omtales i hånlige vendinger som klysa som drepte VM-drømmnen. I tabloidvennen The Sun skriver man kort og godt «Beckhome», og sper på med at United-stjernen tirsdag kveld skrev seg inn på de svarte sidene i VM-historien.

For det fikk han null poeng på spillerbørsen.
Alle de andre fikk ni.

Spillerkritikken der sola alltid skinner ovenfra og rett ned er som følger:

David Beckham fortjente å bli utvist for idioti og sin tåpelige hevneaksjon på Simeone da han allerede hadde fått frispark. Han burde skamme seg.
Og gjett om David Beckham gjorde det? Og gjett om han angret? Og gjett enda en gang til om han ba om unnskyldning?

Svarene er ja, ja og JA.

- Jeg angrer

- Dette er uten tvil det verste øyeblikket i min karriere, sier David Beckham.

- Jeg vil alltid angre på det jeg gjorde. Jeg har bedt om unnskyldning til spillerne og støtteapparatet, men har også en ting å si til alle engelske supportere: - Jeg vil at dere skal vite hvor lei meg jeg er.
Ray Wilkins - som ble utvist for England i Mexico-VM i 1986 - var en av de første som snakket med Beckham etter utvisningen. På en telefonlinje i Sky Sports regi fortalte Beckham at sparket han ga Diego Simeone bak på leggen var en reaksjon i øyeblikket.

- Jeg føler veldig med David, sier Wilkins.
- Det er lett å forstå at han er lei seg. Men jeg håper alle kan tilgi. Og at han vil bli behandlet med silkehansker.

Trist lesning

Sorry, Ray - fra det øyeblikket B.B. gikk av banen rullet bulldoserne ut på gata i England.

Andre aviser, ikke like tabloide og imperative i formen som Mirror og The Sun, legger heller ikke papp i mellom når det gjelder beskrivelsen av David Beckham.

For en nordmann - som i løpet av et par tidlige VM-dager satte personlig rekord i elektronisk hatpost etter Berg/Mykland-saken, som tross alt var et faktum NFF tok meget sterk avstand fra, er det trist lesning.
For sjøl om jeg ikke liker Spice Girls så kan da ikke Fru snart Beckham noe for at hennes tilkomne var så klønete at han gjorde en feil på fotballbanen. Men dama får.

Fra skoa og helt opp til det triste blikket.

Ber om nåde

- Han gjorde en feil, men han gjorde det ikke med vilje, sier Englandsmanager Glenn Hoddle.

- Og hvis han får en sjanse, så vil han takle dette. For David er en viktig spiller med tanke på EM 2000 og neste VM. Det må vi alle huske på.
Men det er ikke så lett å huske når sorgen er på det dypeste. Og når nasjonal ball-TV har satt tidenes seer-rekord i England - det var over 28 millioner foran boksene - så er det mange å smøre skandaler til. Og det var derfor David Beckham kom hjem med bøyd hode i går ettermiddag.

Han var rundjult av media.

Han var veldig lei seg.

Og enda verre:
I dag kommer det helt sikkert mer.