Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ti mål i Bundesliga ikke nok for Moa

- Det er noen ting som irriterer meg.

BLIR ALDRI HELT FORNØYD: Moa er glad for å ha nådd et tosifret antall scoringer i sin debutsesong i Hannover, men den tidligere VIF-spissen mener tallet burde vært høyere. - Jeg er aldri fornøyd, sier Moa til Dagbladet. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
BLIR ALDRI HELT FORNØYD: Moa er glad for å ha nådd et tosifret antall scoringer i sin debutsesong i Hannover, men den tidligere VIF-spissen mener tallet burde vært høyere. - Jeg er aldri fornøyd, sier Moa til Dagbladet. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

LISBOA (Dagbladet): Det er bred enighet om at Mohammed Abdellaoue har hatt en meget god debutsesong i Bundesliga.

10 mål på 26 kamper er mer enn anstendig, og uten noen måneders skadeopphold ville totalen trolig vært enda bedre.

Moa er imidlertid perfeksjonist - og mener han burde hatt enda noen flere.

- Jeg er aldri fornøyd, og kunne scoret flere. Blant annet var det tre kamper hvor jeg hadde åpenbare sjanser jeg burde scoret på. Det er sånne ting som irriterer meg og som jeg har lyst til å bli bedre på, sier Hannover-spissen til Dagbladet.

Før han legger til:

- Ikke misforstå meg - jeg er godt fornøyd med sesongen og kom opp i tosifret antall mål totalt. Men det er perioder jeg gjerne skulle sett var bedre. Jeg liker at ting blir gjort ordentlig. Det kan være at jeg er perfeksjonist, selv om jeg ikke er helt ekstrem.

- De aner nok ikke hvem jeg er
De fleste regner med at Moa må starte på benken i morgen, og at John Carew blir foretrukket som enslig spiss med Erik Huseklepp og Morten Gamst Pedersen på hver sin kant.

Men om sjansen skulle by seg - Huseklepp måtte for eksempel stå over gårsdagens trening etter å ha blitt syk - gleder Moa seg stort til å måle krefter med verdensstjernene til Portugal.

- Det er kult å møte stoppere som Pepe og Carvalho (sistnevnte må stå over på grunn av skade, journ.anm.), og se hvordan man står i forhold til dem. Det trigger ekstra, man blir mer tent av det.

- Det er mer spennende enn å møte to stoppere på Lillestrøm?

- He-he, det er tøft nok det også. Men det klinger litt bedre med gutta fra Portugal. Man må være på topp for å lure dem.

- Tror du Pepe og Carvalho aner hvem du er?

BLE MATCHVINNER: Moa scoret sitt første landslagsmål mot Island i fjor høst, og sikret 2-1-seier for Norge. I morgen starter han trolig på benken, men om han slipper til gleder han seg stort til å måle krefter med Portugals verdensstjerner. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
BLE MATCHVINNER: Moa scoret sitt første landslagsmål mot Island i fjor høst, og sikret 2-1-seier for Norge. I morgen starter han trolig på benken, men om han slipper til gleder han seg stort til å måle krefter med Portugals verdensstjerner. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Det tror jeg ikke. Men jeg håper de vet det etter kampen, sier Moa.

Vil ha med seg Carew
Drillo har for lengst varslet ekstrem Drillo-fotball, med mye langpasninger i bakrom.

- Hvordan passer det deg?

- Det er jo litt av spillet vårt, samtidig som vi har andre gode ting også. Jeg tenker på kontringer og overganger, vi må være flinke med ballen når vi først får tak i den, så vi ikke mister den umiddelbart. Men det er klart, hvis det er mye rom bak dem, så hvorfor ikke banke ballen inn i bakrom? Vi har lyst til å komme fortest mulig framover og score.

- Koser du deg når du får så mye bakrom som Drillo regner med at det vil bli?

- Ja, hvis jeg har en stor og sterk spiller ved siden av meg er det ikke dumt.

- Du vil gjerne ha deg selv og Carew på topp samtidig?

- For min del hadde det ikke vært dumt. Det høres bra ut!

- Du er kanskje blitt blasert av å spille sammen med Konan Ya i Hannover?

- He-he. Det har funket bra, det, smiler Moa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media