TILBAKE: Lotte Smiseth Sejersted har planen klar etter ti måneder på sidelinjen. Monsterfallet i Val d'Isere før jul i fjor er glemt. Nå er det sesongåpning i Sölden og en plass blant de 15 beste som gjelder. Foto: THE CANADIAN PRESS/Frank Gunn
TILBAKE: Lotte Smiseth Sejersted har planen klar etter ti måneder på sidelinjen. Monsterfallet i Val d'Isere før jul i fjor er glemt. Nå er det sesongåpning i Sölden og en plass blant de 15 beste som gjelder. Foto: THE CANADIAN PRESS/Frank Gunn Vis mer

Ti måneder etter monsterfallet satser Sejersted på en god sesongåpning

Topp 15.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lotte Smiseth Sejersted har planen klar etter ti måneder på sidelinjen. Monsterfallet i Val d'Isere før jul i fjor er glemt. Nå er det sesongåpning i Sölden og en plass blant de 15 beste som gjelder.

- Nå føler jeg meg klar. Jeg tenker ikke så mye på uhellet og fallet lenger. Det har jeg ikke tenkt mye på i det hele tatt etter at jeg kom på ski i april og mai. Ingenting sitter igjen, sier hun til NTB, kort tid før verdenscupen starter for alvor denne sesongen.

Men hun forteller om harde og tøffe uker og måneder etter det stygge uhellet i Frankrike i fjor. Hun slo hodet og pådro seg hjernerystelse. Det trodde hun skulle gå over og være leget i løpet av noen uker. Men det endte med at sesongen gikk fløyten.

Vente - Rett før VM i USA fant jeg ut at jeg ikke kunne bli klar til mesterskapet, så da sluttet jeg å stresse med å komme tilbake igjen, for jeg skjønte at sesongen var gått, forteller hun.

- Men at det ble noen tøffe måneder skal jeg ikke nekte for. Med andre skader, for eksempel hvis det er snakk om bruddskader, så vet man ganske nøyaktig hvor lang tid det tar og når man er tilbake, men med en hjernerystelse er det litt annerledes, legger hun til.

Litt positivt ble det likevel.

- Det positive var at jeg har fått jobbet godt på barmark, mens jeg har ventet på å komme tilbake for fullt. Det jeg har holdt på med vil gjøre meg både sterkere og bedre i denne sesongen, sier Lotte Smiseth Sejersted.

Smell Hun har trent for fullt sammen med lagkameratene gjennom hele sommeren, men innrømmer at det har vært tøffe perioder innimellom.

- Jo, innimellom merket jeg at jeg fikk noen små smeller. Det sa meg at jeg kanskje hadde gjort for mye og kjørt på for hardt. Jeg fikk likevel vært med på alt av treningen. Da vi var i høyden kunne jeg merke at det gjorde litt vondt, men det gikk, og nå har jeg ingen problemer. På den siste samlingen har det ikke vært problemer i det hele tatt, sier Stabæk-jenta.

Hun har lagt vekt på å bli sterkere i beina, ved siden av å øve på stabilitet og teknikk.

- Det har vært mye variert trening. På skisiden er jeg blitt mer stabil. De fleste turene på trening går bra, i stedet for at det har vært en tur som har vært veldig bra, mens neste tur har gått skeis. Stabiliteten er blitt bedre. I tillegg har jeg jobbet mye med de tekniske tingene, forklarer hun.

Taktikken viktig - Jeg har også jobbet med det taktiske ved siden av teknikken. Ofte har jeg vært veldig rask og bra på treningene, men slitt i selve rennene. Nå har jeg jobbet mye med innstillingen og føler meg mye roligere. Det er ikke så mye stress, selv om jeg har vært borte lenge, sier Sejersted til NTB.

- Hovedmålene mine i år blir utfor og super G. Det første jeg tenker på er å komme meg inn blant de 15 beste igjen og få stabile plasseringer der. Så må jeg ta noen steg og komme meg på pallen. Jeg føler at jeg er klar for det i år.

- Det blir vanskelig og tøft her i Sölden. Jeg starter litt bak etter skadeoppholdet, men tror ikke det gjør så mye. Jeg har en plan og håper det skal gå så bra som det har gjort på treningene i det siste. Det første blir å komme inn blant de 30 beste og få kjøre annen omgang. Klarer jeg det, får jeg ta det derfra.

Lotte Smiseth Sejersted lover i alle fall full fres og bånn gass fra første stavtak.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer