Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ti mann nok for Arsenal

Dommeren i fokus da Blackburn ble slått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Blackburn - Arsenal 0-2.

Dommer Rob Styles kom i fokus da Arsenal slo Blackburn på Ewood Park lørdag. Utvisningen av Gilberto Silva etter 13 minutter, og benådningen av Lucas Neill etter 36, er to gode grunner til at Styles skal være glad for at Arsenal til slutt dro hjem seieren.

Beholdningen ellers besto av et vakkert stykke Henry-arbeid.

Touré ordnet 1-0

Første omgang var kjedelig, og utenom de kontroversielle dommeravgjørelsene er det nesten bare målet som er verdt å nevne. Derbyshire kom nære for Blackburn etter en Gamst-corner etter ti minutter, men headingen gikk utenfor.

Arsenals ledermål var imidlertid av det fine slaget. Henry slo et glimrende frispark, og Kolo Touré stakk seg fram ved bakre stolpe. Headingen smalt i nettet via den stolpen, og Arsenal kunne gå til pause med 1-0.

Dommer Styles i fokus

Robbie Savage har for vane å leve opp til navnet sitt. Lørdag ettermiddag kom han igjen i fokus da han fremprovoserte en grådig streng utvisning av Gilberto Silva.

TA DEN: Gilberto Silva slenger et bein etter Robbie Savage, men om det forpinte ansiktsuttrykket til Blackburn-spilleren er berettiget kan mildest talt diskuteres. Foto: AP
TA DEN: Gilberto Silva slenger et bein etter Robbie Savage, men om det forpinte ansiktsuttrykket til Blackburn-spilleren er berettiget kan mildest talt diskuteres. Foto: AP Vis mer

Savage, hissig i duellene som vanlig, nektet å gi seg før han hadde rent Gilberto overende etter en takling bakfra. Gilberto slengte ut et bein i fallet og traff Savage på leggskinnet. Den langhårete midtbanespilleren kastet seg ned på gresset, og Gilberto hadde ikke før reist seg før han fikk se det røde kortet.

Unødvendig av Gilberto, usportslig av Savage, og veldig strengt av dommer Rob Styles.

- Til og med Robbie Savage sa til meg at dette ikke var rødt kort, sa Thierry Henry etter kampen, ifølge Sportinglife.

En oppgitt Arsène Wenger antydet likevel at klubben neppe anker utvisningen.

- Når dommeren har sett situasjonen får man sjelden medhold, så det er mulig vi bare må akseptere dette.

Styles markerte seg negativt igjen ti minutter før pause. Robin Van Persie var på full fart gjennom da han ble lagt i bakken av Lucas Neill.

Klar målsjanse? Rob Styles vil hevde at Van Persie var for langt unna mål, men det er svært tvilsomt om Blackburn-forsvarerne hadde tatt ham igjen om han hadde fått lov å fullføre gjennomløpet.

Neill fikk se det gule kortet, og skal vel strengt tatt være veldig lettet over det.

image: Ti mann nok for Arsenal

Styles toppet førsteomgangen like før pause med å dele ut et uforståelig gult kort til Blackburns Aaron Mokoena, etter at han så vidt hadde lagt armen på Gael Clichy i en duell.

Men heldigvis ble dommeren aldri avgjørende på Ewood Park.

Nytt Henry-kunstverk

Thierry Henry brukte mye av kampen på å jogge rundt i oppvarmingstempo, men alle som ser litt på fotball vet at franskmannen aldri kan avskrives.

Etter 70 minutter viste han igjen hvorfor han av mange regnes som verdens beste angrepspiller.

Med Cesc Fabregas ved sin side avanserte han langs sidelinjen. Foran de to ventet seks Blackburn-forsvarere i balanse, men et lekkert veggspill satte dem alle ut av spill. Henry ga fra seg ballen, Fabregas returnerte den som en stikker, og Henry brukte én utsøkt ballberøring på å smelle inn 2-0 via vinkelen.

Høy klasse, og Henrys åttende mål for sesongen.

Morten Gamst Pedersen markerte seg med flere gode innlegg, og ble kåret til Blackburns beste spiller av hjemmefansen.

Men Blackburn klarte aldri å omgjøre sjansene til mål, og da kunne Arsenals ti mann gå fornøyd i garderoben med tre poeng i shortsen. 

SÅ VANNET SPRUTER: Kolo Touré stanger inn Arsenals første scoring.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!