Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ti nordmenn får hoppe lørdag

Fannemel best.

LENGST: Skihopper Anders Fannemel var best i kvalifiseringen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
LENGST: Skihopper Anders Fannemel var best i kvalifiseringen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Ti av de norske hopperne er kvalifisert til verdenscuprennet i Lysgårdsbakken lørdag.

Lengst av alle var Anders Fannemel som landet på 134,5 meter, men han var forhåndskvalifisert.

Best av dem som måtte kvalifisere seg var japaneren Junshiro Kobayashi som hadde 129 meter i sitt hopp. Johann André Forfang var nest best med sine 125 meter, men ble diskvalifisert på grunn av for stor hoppdress.

Kenneth Gangnes (121,5), Andreas Stjernen (120,5), Daniel André Tande (119), Joachim Hauer (118), Robert Johansson (116), Anders Jacobsen (122,5), Tom Hilde (120,5), Rune Velta (123) og Anders Bardal (127,5) er også klare for lørdagens renn.

Espen Enger Halvorsen (110 m) kvalifiserte seg ikke til lørdagens renn.

- Det er steg for steg til det bedre. Er ikke helt trygg på meg selv ennå. Det er langt til gamle Andersen, men et par dager for meg selv så skal det bli bra, sa Anders Jacobsen.

- Fannemel er i dytten. Når det gjelder meg selv er jeg langt unna noe kjempehopp. Det var tungt og dødt over kulen og jeg må slippe meg mer løs og stole på det enkle, sa Bardal.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling