Ti «norske» lag i e-cupen

Fra fem forskjellige land.

Direkte fra kl. 20: Seks kamper i Champions League

(Dagbladet.no): Vålerenga spiller sin første av to kamper i den tredje og siste kvalifiseringsrunden til Champions League når de får besøk av Club Brugge på Ullevaal i kveld.

I morgen skal Rosenborg i aksjon mot Steua i den samme turneringa, mens Brann, Tromsø og Viking skal prøve å kvalifisere seg til Uefa-cupen mot henholdsvis Allianssi, Esbjerg og Rhyl.

Men det er ikke bare gjennom tippeligalagene det er norske innslag i europacupen denne runden. Fem andre av lagene som spiller kvalik denne uka har norske spillere på laget.

Riise til Russland

I kveld er Rune Lange på plass på Ullevaal til kampen mot Vålerenga. Han hadde tidligere Bengt Sæternes som lagkamerat og Trond Sollied som trener, men er nå den eneste nordmannen igjen i belgiske Club Brugge.

Ole Gunnar Solskjær er nok ikke med når Manchester United får besøk av ungarske Debrecen i kveld, men er kanskje klar til bortekampen 24. august.

Liverpool er regjerende mestre, men spiller kvalifisering til årets Champions League. Etter relativt enkle kamper i de to første rundene, får de sin første skikkelige utfordring mot CSKA Sofia i morgen. Det er ingen bombe om John Arne Riise er på laget som starteri Bulgaria.

I EUROPA: Ole Gunnar Solskjær, Manchester United. Reuters
I EUROPA: Ole Gunnar Solskjær, Manchester United. Reuters Vis mer

Tenor flyttet kamp

Samme kveld skal Jon Inge Høiland og Malmö i aksjon mot sveitsiske Thun. Den første kampen går hjemme i Sverige, og en seier vil være en fin revansje for Høiland, som ble vraket fra landslagstroppen mot Sveits.

Viking og Tromsø er Tippeligaens representanter i Uefa-cupen, hvor kvalikkampene går torsdag. Viking møter Rhyl og spiller den første kampen i Wales. Viking skulle egentlig åpnet hjemme, men på grunn av at kampen ville krasjet med konserten til tenoren Placido Domingo, er kampdatoene byttet.

Esbjerg var ikke glade da de trakk Tromsø, og det kan bli et jevnt skandinavisk oppgjør. Den første kampen går i Danmark.

Brann åpner hjemme mot finske Allianssi, og er favoritter til å vinne den kampen.

Erik «Panzer» Hagen har fått en god start på karrieren i Russland, og er helt sikkert med når Zenit St. Petersburg spiller kvalik mot østerrikske Pasching på torsdag.

I EUROPA: Erik Hagen, Zenit St. Petersburg
I EUROPA: Rune Lange, Club Brugge
I EUROPA: Jon Inge Høiland, Malmö