FLERE NASJONER: Fra sesongen 2016-1017 vil ti nye nasjoner få støtte fra Det internasjonale skiforbundet (FIS) til å stille i verdenscuprenn.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FLERE NASJONER: Fra sesongen 2016-1017 vil ti nye nasjoner få støtte fra Det internasjonale skiforbundet (FIS) til å stille i verdenscuprenn. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Ti nye nasjoner får stille i verdenscupen fra 2016

Få støtte fra Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fra sesongen 2016-1017 vil ti nye nasjoner få støtte fra Det internasjonale skiforbundet (FIS) til å stille i verdenscuprenn.

Det var en av flere endringer som ble vedtatt da FIS' langrennskomité var samlet i Zürich denne uken.

- Det er veldig bra at FIS tar grep for å få med enda flere nasjoner i verdenscupen, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Samtidig reduseres støtten til nasjonene med flest utøvere på startstrek. Arrangørene vil heretter dekke utgiftene til kun seks utøvere for hvert av kjønnene. Stiller en nasjon med flere enn seks utøvere, må nasjonen selv dekke disse utgiftene. Endringer rundt kvotene i verdenscupen er blitt diskutert, og vil bli diskutert videre med vedtak under FIS-kongressen i Mexico til våren.

«Rød gruppe» vil bli redusert til 15 utøvere i verdenscupen. Det gjelder også fra sesongen 2016-2017.

Kalenderen for sesongen 2016-2017 legges opp med verdenscupfinale i Russland. Lillehammer er da tilbake med en minitour, og det blir også to verdenscuphelger på rad i Sverige i januar. Ulricehamn blir nytt arrangørsted.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer