<strong>LØPET STOPPET:</strong> Coca-Cola 600 ble stoppet i 30 minutter da en kameravaier falt ned på en folkemengde. Ti personer ble skadet. Foto: Streeter Lecka/Getty Images/AFP/NTB scanpix
LØPET STOPPET: Coca-Cola 600 ble stoppet i 30 minutter da en kameravaier falt ned på en folkemengde. Ti personer ble skadet. Foto: Streeter Lecka/Getty Images/AFP/NTB scanpix Vis mer

Ti personer skadd da kamera-wire falt ned på folkemengde under billøp

- Vår umiddelbare bekymring er med de som er skadet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Coca-Cola 600 er et årlig billøp som blir avholdt i North Carolina i USA, og er en del av NASCAR Cup Series. Det er det lengste løpet i NASCAR-serien, og strekker seg over 956 kilometer.

I går skjedde det en ulykke underveis da et nylontau fra et Fox Sports-kamera falt ned over den ene tribunen. Ti personer ble skadet, og tre av dem ble tatt med til sykehus. De resterende sju ble tatt hånd om på stedet.

Løpet ble også stoppet i 30 minutter etter hendelsen, og det er uvisst hvordan det gikk med de tre som ble tatt med til sykehus.

Kamerasystemet består av tre tau, og et av tauene gjør at kameraet kan bevege seg fram og tilbake. Dette tauet falt plutselig ned under den 121. runden i billøpet, og NASCARs visepresident Robin Pemberton fortalte USA Today at han ble sjokkert over hendelsen.

<strong>SYNDEREN:</strong> Det var tauet som holdt et slik kamera som forårsaket ulykken i Nort Carolina. Foto: Jerry Markland/Getty Images/AFP/NTB scanpix
SYNDEREN: Det var tauet som holdt et slik kamera som forårsaket ulykken i Nort Carolina. Foto: Jerry Markland/Getty Images/AFP/NTB scanpix Vis mer

- Vi gjorde vårt beste. Det var viktig å stoppe løpet og rydde opp skikkelig. Vi skal snakke med gutta i Fox og se på hva som skjedde, og det er egentlig alt vi vet på dette tidspunktet, sier Pemberton til USA Today.

Fox Sports kom også med en pressemelding etter episoden.

«På dette tidspunktet har vi ikke en årsak til feilen på kameratauet, og vår umiddelbare bekymring er med de som er skadet», står det blant annet i pressemeldingen.

Kameratauet skadet også flere av bilene, og lagene fikk 15 minutter til til å fikse skadene før løpet fortsatte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer