Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ti sekunder som minnet om hvorfor Bojan skulle bli den nye Messi

Avgjorde mot Swansea.

SCORET: Bojan Krkic satte inn 1-0 på straffespark for Stoke etter bare fire minutter. Foto: Scanpix
SCORET: Bojan Krkic satte inn 1-0 på straffespark for Stoke etter bare fire minutter. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Swansea - Stoke 0-1 (0-1)

(Dagbladet): 17 år og 19 dager gammel slettet Bojan Krkic (25) rekorden til Lionel Messi som tidenes yngste Barcelona-spiller. Den samme sesongen scoret spansk-serberen 12 mål på 48 kamper, og debuterte for Spania.

Bojan skulle bli den neste Messi, om ikke bedre. Som kjent har karrieren til ballvirtuosen tatt en helt annen retning. Nå spiller Bojan i Stoke, noe ingen kunne forutse for åtte år siden.

I kveldens kamp mot Swansea viste imidlertid angriperen glimt av hvorfor han ble spådd en lysende fremtid i Barcelona. Med utsøkt nærteknikk, et par frekke finter og et lekkert satt straffespark sikret Bojan alene tre poeng for laget sitt i det tøffe borteoppgjøret.

- Det er nydelig satt. Det kan ikke gjøres bedre enn det der. Det er godt å se en så talentfull spiller får vist hva han kan, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

Uenighet om straffen Seieren var Stokes tredje på rappen. Måten den kom på ble imidlertid debattert grundig av TV 2s eksperter.

Stamsø Møller mener den er klar, mens Trevor Morley syns Bojan filmet seg til straffen som avgjorde kampen.

- Bojan gjør alt riktig. Ja, han stikker ut foten, han vet hva han gjør, men jeg mener det er straffespark, sier Stamsø Møller.

- Jeg mener han har lurt dommeren. Jeg syns han setter ut foten og filmer, men får straffe. Han skulle hatt gult kort, sier Morley om Bojans duell med Swansea-kaptein Ashley Williams etter fire minutter.

- Uansett, jeg synes det er dårlig forsvarsspill. Han gir i alle fall dommeren muligheten til å blåse. Og jeg synes det er straffespark, gjentar Stamsø Møller.

Fem uten seier Uavhengig av om Garry Monk mener dommeren gjorde en feil eller ikke, må Swansea-manageren konstatere at laget hans nå har gått fem kamper på rad uten å vinne.

- Jeg er naturligvis veldig skuffet over resultatet. Jeg syns vi gjorde for mange feil i første omgang. Etter målet ble det klart at de kom til å forsvare seg dypt, og det gjorde det vanskelig for oss, sier Monk i et intervju vist på TV 2.

Etter en god start på sesongen, er Swansea i trøbbel. I kveld hang ikke laget sammen - verken offensivt eller de få gangene forsvaret ble satt på prøve defensivt.

Det bør bekymre Monk, som sist sesong ledet laget til en historisk god 8. plass i Premier League.

- Så langt presterer vi ikke på det samme nivået. Vi må komme oss tilbake dit, og det er jeg sikker på at vi vil klare, sier Swansea-manageren.

Etter ni kamper ligger waliserne på 14 plass i serien med ti poeng. Stoke avanserte på sin side til 11. plass, og har to poeng mer enn Swansea.

STJERNESKUDD: Bojan ble spådd en karriere som en av verdens beste spillere i Barcelona. Her sammen med Andres Iniesta, Ronaldinho og Xavi i 2007. Foto: Scanpix
STJERNESKUDD: Bojan ble spådd en karriere som en av verdens beste spillere i Barcelona. Her sammen med Andres Iniesta, Ronaldinho og Xavi i 2007. Foto: Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!