Ti spillere har forlatt Malmö siden i fjor høst: - Trodde ikke vi skulle miste så mange

Åge Hareide.

STORE UTSKIFTNINGER:  Ti spillere har forlatt Malmö siden i fjor høst. 12 nye har kommet inn, og trener Åge Hareide innrømmer at han ikke hadde regnet med så store utskiftninger i troppen.
Foto: Andreas Hillergren / TT
STORE UTSKIFTNINGER: Ti spillere har forlatt Malmö siden i fjor høst. 12 nye har kommet inn, og trener Åge Hareide innrømmer at han ikke hadde regnet med så store utskiftninger i troppen. Foto: Andreas Hillergren / TT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ti spillere har forlatt Malmö siden i fjor høst. 12 nye har kommet inn, og trener Åge Hareide innrømmer at han ikke hadde regnet med så store utskiftninger i troppen.

- Det merkes. Spillere drar, og du får inn nye ansikter du skal sette sammen til et lag. Det tar alltid litt tid. Samtidig skal du vinne kamper og få resultater, sier Hareide.

I løpet av de siste to ukene har Hareide mistet to midtstoppere, i tillegg til at keeper Robin Olsen gikk til greske Genk i starten av juli. Foran årets sesong forsvant i tillegg en rekke nøkkelspillere fra fjorårets gullag.

- Jeg trodde ikke at vi skulle miste så mange, sier nordmannen.

Håper på ny motivasjon Etter en sterk sesongstart med åtte kamper uten tap, ligger Malmö nå på femteplass i Allsvenskan, åtte poeng bak serieleder IFK Göteborg. Hareides menn sikret seg denne uken avansement til tredje runde av mesterligakvalifiseringen, og treneren håper det kan gi spillerne økt energi også i den hjemlige ligaen.

- Vi vet at vi blir bedre som gruppe når kampene blir vanskeligere. Det hjelper på moralen, og det tar vi med oss i Allsvenskan.

Det nyeste ansiktet i klubben er keeper Johan Wiland, som kom fra FC København onsdag. I løpet av tiden i Ståle Solbakkens klubb spilte 34 år gamle Wiland 141 seriekamper, i tillegg til at han har erfaring fra mesterligaen.

- Det er ingen annen posisjon i laget der det er så viktig med erfaring som på keeperplass. Det verdsettes høyt, sier Hareide om nykjøpet.

Utskiftningene Listen over toneangivende spillere som har forlatt Malmö siden høsten 2014 er lang: Emil Forsberg (Leipzig), Isaac Kiese Thelin (Bordeaux), Ricardinho (FK Qabala), Markus Halsti (DC United), Magnus Eriksson (Brøndby), Matias Concha (lagt opp), Simon Thern (Heerenveen), Erik Johansson (Gent), Robin Olsen (PAOK) og Filip Helander (Hellas Verona).

Inn i Malmö-stallen har følgende spillere kommet: Oscar Lewicki (Häcken), Magnus Wolff Eikrem (Cardiff), Jo Inge Berget (Cardiff), Rasmus Bengtsson (Twente), Yoshimar Yotún (Sporting Cristal), Tobias Sana (Ajax), Erik Andersson (Landskrona), Karí Árnason (Rotherham), Vladimir Rodic (Rad), Felipe Carvalho (Tacuarembo), Nikola Djurdjic (Augsburg (lån)), Johan Wiland (FC København).

(NTB)

Har du et tips angående Norway Cup?

Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer