Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ti strake for England

Fullførte EM-kvalifisering med stil.

 FEIRET:   Alex Oxlade Chamberlain jubler med Danny Ings etter 3-0 målet var sikret.  Foto: NTB Scanpix
FEIRET: Alex Oxlade Chamberlain jubler med Danny Ings etter 3-0 målet var sikret. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

England fullførte EM-kvalifiseringen med stil da Litauen ble slått 3-0 mandag. Roy Hodgsons menn kan skryte av å ha vunnet alle ti kvalifiseringskampene på vei mot neste års EM-sluttspill.

Nå blir oppgaven for England å prestere i et mesterskap, noe som begynner å bli lenge siden laget gjorde.

Når EM begynner neste sommer, vil det være ti år siden England sist vant en utslagskamp i et mesterskap, åttedelsfinalen mot Ecuador i VM i 2006.

I mandagens EM-kvalifiseringskamp i Litauen kom målene fra Ross Barkley, et selvmål og Arsenal-spiller Alex Oxlade-Chamberlain.

Keeperen scoret selvmål England stilte med et sterkt redusert lag, men fikk likevel enkel kamp i Vilnius.

Etter snaue halvtimen fikk Barkley ballen like utenfor sekstenmeteren. Everton-spilleren dro en skuddfinte før han fyrte av, og ballen gikk i mål via et litauisk bein.

Seks minutter senere var Barkley igjen sentral da England doblet ledelsen. Den offensive midtbanespilleren sendte en glimrende flikk i retning Tottenhams Harry Kane, som skjøt i stolpen. Ballen gikk så i Litauen-keeper Giedrius Arlauskis og i mål.

I annen omgang gikk England rett i strupen på hjemmelaget og burde økt ledelsen nærmest på direkten, men nevnte Kane bommet på en gylden mulighet.

Sveits også til EM Bortelaget fortsatte å kjøre kampen, og kvartert ut i omgangen satte Oxlade-Chamberlain inn 3-0 fra skrått hold etter et flott angrep.

Flere mål ble det ikke, og England endte dermed på 30 poeng og 31-3 i målforskjell i kvalifiseringen.

Fra før var det klart at Sveits slår følge med England til EM, mens Slovenia må ut i playoff fra gruppe E.

Sveits avsluttet med 1-0-seier borte mot Estland etter et selvmål i sluttminuttene av tidligere Vålerenga-spiller Ragnar Klavan, mens Slovenia slo kasteballen San Marino 2-0 på bortebane.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!