Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Ti Svindal-minner vi aldri glemmer

Lørdag tar Aksel Lund Svindal (36) farvel. En lang karriere har gitt ham øyeblikk han for alltid kommer til å huske med glede og sorg.

NERVØS: Aksel Lund Svindal innrømmer at han kjenner presset ekstra godt før hans siste renn i karrieren. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
NERVØS: Aksel Lund Svindal innrømmer at han kjenner presset ekstra godt før hans siste renn i karrieren. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Det var ganske bra. Aksel Lund Svindals ord om utforgullet Norge hadde lengtet etter i alle år, sier litt om karrieren.

Smak litt på de fire ordene. Blant de tusenvis av alpinistene som står opp grytidlig hver eneste morgen og jager seire, er det et ytterst fåtall som ender opp med OL-gull.

Aksel Lund Svindal er en av dem. Han vant gullet i OL i 2018. Og han kaller det «ganske bra». I rettferdighetens navn: Aksel Lund Svindal er en mann med få spektakulære ord, men det sier alt om karrieren den norske 36-åringen har hatt.

Derfor er Åre spesielt

Åre vil for alltid ha en helt spesiell plass i Aksel Lund Svindals hjerte. For drøye 15 år siden begynte han virkelig å bli et kjent navn i alpinsirkuset.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?