Ti Thor-etapper i neste års Tour

Her er 2009-løypa.

Thor Hushovd får ti muligheter til etappeseier i neste års utgave av Tour de France.

Det er lagt opp til ti flate etapper, åtte fjelletapper, to tempoetapper og en lagtempo. Rittet innledes i Monaco 4. juli og avsluttes på Champs-Élysées 26. juli. Den første tempoetappen er på 15 kilometer så følger to flate etapper langs den franske rivieraen.

- Med 15 kilometer tempo såpass tidlig kan det meste sette seg tidlig, men 15 kilometer er greit for Thor. Det skal bli spennende å se, sa Hushovds trener Atle Kvålsvoll til NTB.

Ellers byr Tour de France-arrangøren på gamle kjenninger Både lagtempo og fjelletappen i Mont Ventoux er tilbake.

For første gang siden 2005 skal det kjøres en lagtempo. Det skjer på den 4. etappen. På den nest siste etappen er man gått bort fra den individuelle tempoetappen (som i stedet kjøres på den fjerde siste løpsdagen), og i stedet skal rytterne opp mektige Mont Ventoux før avslutningen i Paris.

På sin vei rundt Frankrike skal også rytterne innom Barcelona som er målby på den 6.-etappen torsdag 9. juli.

Tour-arrangøren melder også at Lance Armstrong er velkommen til å delta, men at de ikke vil ligge på kne for å trygle ham om å stille.

- Det er opp til ham selv om han vil stille opp. Hans comeback er verken bra eller dårlig. For Touren er han en rytter på linje med alle andre, sa løpsdirektør Christian Prudhomme.

TI MULIGHETER: Neste års Tour de France har ti flate etapper - med muligheter for Thor Hushovd i en massespurt. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
TI MULIGHETER: Neste års Tour de France har ti flate etapper - med muligheter for Thor Hushovd i en massespurt. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

(NTB)

Ti Thor-etapper i neste års Tour
TOUREN 2009: Start i Monaco, innom Barcelona og som alltid: Finalen på Champs-Élysées.