Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tiårets viktigste brettkjører

Magasinet Onboard har kåret Terje Håkonsen til det siste tiårets viktigste snøbrettkjører. Kjersti Buaas er nåtidas stildronning.

Kåringen kommer i forbindelse med magasinets eget tiårsjubilum. I en rekke kåringer blir det siste tiårs viktigste personer, videoer og konkurranser hyllet av leserne, og Håkonsen går til topps i den aller gjeveste: Den mest innflytelsesrike mannlige kjøreren de siste ti åra. Daniel Franck kommer på tiendeplass.

-  Jeg ser det står om forskjellene mellom meg, Peter Line og Craig Kelly. Alle har jo gjort mye for snowboardindustrien. Jeg har jo lagd to egne filmer. Kanskje det var det som gjorde utslaget? Uansett så er det jo hyggelig å være nominert i så mange kategorier, sier Terje Håkonsen.

Rett bak Burton

For han er også inne blant de ti beste i kategoriene «Stilkongen» (9), «Beste videosekvens» og «Tiårets beste video» (tredje- og fjerdeplass med filmen «Subjekt Haakonsen» fra 95/96) og «Industrisjefen» (2).

I den siste blir Terje Håkonsen bare slått av industrigründeren, Jake Burton. Dette har nok mye å gjøre med hans innsats i konkurranseserien Ticket to Ride og hans eget arrangement, The Arctic Challenge.

Sistnevnte blir også kåret til tiårets beste konkurranse. OL i Salt Lake City kommer for øvrig på åttendeplass.

-  Utfordring

-  At leserne gir oss denne tilliten er morsomt for oss i TAC-gruppa og det gir oss god tilbakemelding. Vi vil jo bare at vi skal bli bedre og bedre, og dette beviser i alle fall at vi gjør noe riktig. Det har blitt veldig stor konkurranse i det å ha de beste arrangementene, men det gir oss jo bare en større utfordring, sier Håkonsen fornøyd til Dagbladet.

Kjertsi Buaas var ikke klar over at hun var blitt kåret til den mest stilfulle kvinnelige kjøreren.

«Mest sexy»

-  Sier du det, så utrolig gøy! Det er så viktig for meg at jeg får en slik pris og særlig «Queen of style». Det er jo det jeg fokuserer mest på: Å ha en bra stil. Nå fikk jeg opptur. Jeg skal snart begynne å konkurrere igjen, så dette var morsomt.

Stine Brun-Kjeldaas blir kåret til den niende mest innflytelsesrike kvinnelige kjøreren de siste ti åra, og blir blant annet omtalt som «sannsynligvis en av de mest sexy nålevende snøbrettkjørerne».

STOLT: Hyggelig å være nominert i så mange kategorier, sier Terje Håkonsen som gikk til topps i klassen tiårets viktigste brettkjører i magasinet Onboards store kåring.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media