Tid for hevn

St. Etienne (Dagbladet): Alle hotellene er fulle i en radius av 50 kilometer rundt byen. Det er supporterne også. Og i enden av alt som må ha skjedd i St. Etienne i natt venter Englands store revansje. Maradonas juksemål skal gravlegges.

For da Diego Maradona lånte Herrens hånd og sendte Glenn Hoddle og England hjem fra Mexico 86, så åpnet han et sår. Hvis det ikke gror i kveld er jeg redd denne byen blir lagt i ruiner.

For følelsene er sterke, og fra England rapporteres det om direkte hat.
Det er i dag eller aldri.

Bulldogene klare

Utover kvelden i går var det tilnærmet rolige tilstander i St. Etienne. Rolig i den forstand at ingen hadde begynt å rasere verken barer, bygninger eller hverandre. Men som engelske kollegaer sa der de satt på pressesenteret og bare ventet på trøbbel:

- Vi blir overrasket hvis ikke bulldogene må slippes løs i natt. Med Argentina-England - hvor vi har både Falkland-elementet og Maradonas avgjørende scoring med handa for 12 år siden - er det jo nødt til å bli bråk.
England-manager Glenn Hoddle, som var på banen da Maradona scoret det famøse målet, gjør hva han kan for dempe gemyttene. Derfor snakker han ikke om hevn - bare om balanse i regnskapet.

- For oss handler det om få orden i bøkene, sier Hoddle. - Klarer vi det, blir vi værende i VM. Sjøltilliten er høy, alle er friske og optimismen er stor.

- Vi kan ikke si annet enn at vi gleder oss.

Spillerne så Maradona

Siden Drillo er den eneste av 32 VM-trenere som har sluppet laget dagen før kamp, blir Englands lagoppstilling ren gjetning. Men - det er lettere enn å spille lotto. For alt tyder på at Hoddle vil fortsette med laget som slo Colombia 2- 0. Det betyr både Beckham og Anderton på midten, og Shearer og Owen framme.

- Det både snakkes og tenkes på det innad i laget, sier Alan Shearer.
Det er Maradona-handsen og blant gutta går preiken som hevn. For dagens engelskmenn satt og så på TV den gangen han som seinere ble verdens beste tjukkas lurte dem alle.

Og de gråt.

Alan Shearer også.

- Ingen liker å bli lurt på den måten, sier Shearer.
- Jeg husker at jeg var helt ute av meg. Men i kveld har noen av oss som opplevde det foran TV-apparatet anledning til å gjøre noe med det.

- Det sier seg sjøl at vi er ekstra tente.

Hat-fotball

Gabriel Batistuta har scoret fire VM-mål og er Englands største problem. Han er nemlig mer enn flink nok til å lure Sol Campbel og Tony Adams langs golvet. Men engelskmennene snakker ikke om Batistuta - de snakker bare om seg sjøl.

- Se på Shearer, Owen, Beckham, Adams og så videre, sier Hoddle. Det holder.
På TV i kveld vil du sannsynligvis se et engelsk lag som skal gjøre det rundt på kantene. Det er derfra Alan Shearer skal ftres med crossballer for å gjøre det han kan best. Men papirfotball er en ting - Argentina- England i hatstemning noe ganske annet. Så la deg ikke lure av at spillerne tar hverandre i handa før avspark.

Når ballen har rullet en omdreining i St. Etienne er det full bulk mellom de gamle fiendene.