Tid for nye helter

ISTANBUL (Dagbladet): Sigurd Rushfeldt, Roar Strand og Erik Hoftun trenger avlastning. Det er på tide at spillere som Runar Berg, Christer Basma og Mini stepper inn i rollene som helter og redningsmenn.

Rosenborg framstår først og fremst som en solid lagenhet. Likevel er det bemerkelsesverdig dyktige enkeltspillere som langt på vei har bidratt til den strålende starten i Mesterligaen.

  • Sigurd Rushfeldt - som scoret hat trick mot Galatasaray for to uker siden, og tre av fire mål da Rosenborg kvalifiserte seg til Mesterligaen.
  • Roar Strand - som har holdt et meget høyt internasjonalt nivå i snart åtte måneder, og som utliknet i åpningskampen borte mot Athletic Bilbao.
  • Og Erik Hoftun, som sammen med midstoppermakker Bjørn Otto Bragtstad, har organisert en forsvarsfirer opp på meget solid Mesterliganivå.
  • Mini hadde en positiv cupfinale, og bekreftet utviklingen på gårsdagens trening. Det er på høy tid at han igjen framstår som en anfører på Rosenborg.
  • Runar Berg demonstrerte sine eminente ferdigheter i cupfinalen. Nå bør han gjøre det samme i Mesterligaen.
  • Christer Basma har allerede etablert seg som en defensiv ressurs. Nå mangler bare de offensive kvalitetene som er så viktig for en Rosenborg-back.

Nå er de etablert heltene slitne. Bragstad er ikke en gang med (karantene). Det er på tide at noen Rosenborg får noen nye helter. Eller kanskje helst pusser støvet av noen gamle:

Cupfinalen ble en antydning om hva som kan skje når Rushfeldt svikter, og Roar Strand framstår med en kondis som toppspillere flest.

Sterkere

I kveld må dessuten Erik Hoftun forholde seg til en ny midtstoppermakker, Bent Inge Johnsen.

Effekten av et par uheldige omstendigheter blir mye sterkere på Mesterliganivå. Og spesielt når det dreier seg om et par av dem som i hele år har preget Rosenborgs suksess. Og defintivt hvis ingen andre står klare til å overta ansvaret.

Selvforskyldt

Trond Sollied vraket Jørn Jamtfall etter gårsdagens trening. Den vanskelige beslutningen var selvforskyldt. Etter Jamtfalls operasjon og Arni Gautur Arasons flotte kamp mot Galatasaray, så burde Sollied brukt islendingen fra start også i cupfinalen.

Sollied dytter også Tore André Dahlum inn på laget. I utgangspunktet en fortjent sjanse for Totto, men det er ikke uten grunn han er stemplet som superreserve.

Lykkes Totto fra start denne gangen, så kan vi allerede notere den første nye helten.