Tid for TRONSKIFTE

Arsene Wenger er under press før slaget om Nord-London i dag.

(Dagbladet): I løpet av de seksten sesongene Arsene Wenger har vært sjef i Arsenal, har Tottenham aldri endt over erkerivalene fra Nord-London på tabellen. I fjor lå Tottenham an til å kapre fjerdeplassen helt til Arsenal knep den siste Champions League-muligheten fra dem i siste serierunde.

Før årets sesong er stemningen i de to klubbene derimot i hver sin ende av skalaen. For Tottenham-fansen er optimismen enorm etter at klubben snart har brukt en milliard kroner på å forsterke laget. Og til tross for at de etter alle solemerker mister Gareth Bale, har nykomlingen Roberto Soldado allerede blitt matchvinner i to kamper på rad.

Null kjøp
For Arsenal-fansen er det derimot magre tider. Wenger har etter sigende fått nesten 700 millioner å handle for i dette overgangsvinduet, men har endt op med å signere den gamle Arsenal-gutten Mathieu Flamini fra Milan. Gratis.

I et forsøk på å roe gemyttene, eller egne nerver, fortalte Wenger fredag at han ikke kommer til å gjennomføre noen panikkkjøp før overgangsvinduet stenger ved midnatt mandag. I tillegg mener Wenger at Tottenhams kjøpefest er et gedigent sjansespill.

- Det er alltid en risiko for at du destabiliserer troppen litt om du kjøper flere enn tre spillere før en sesong. Det er alltid vanskelig å vite hvordan alle kommer til å reagere når du handler så mange på en gang, sa Wenger.

Bale borte
Den eneste gangen Wenger har opplevd å tape for Tottenham på hjemmebane var for drøyt tre år siden. Den gangen scoret blant annet Gareth Bale i Tottenhams 3-2-seier, men denne gangen er ikke Bale med. Heller ikke det taler til Tottenhams fordel, mener Wenger.

- Det har alltid en negativ effekt på et lag når man mister sin beste spiller. Vi har gått gjennom den prosessen noen ganger, og det er veldig, veldig vanskelig å holde humøret i laget og blant fansen oppe.

Rundt klokka 18.45 i kveld får vi svaret på om Wenger har rett.